ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Archiv KŘP Královéhradeckého kraje

Auto v Českém ráji zavadilo o cyklistu, následně jich popadalo šest

  • 797
Šest cyklistů se v úterý dopoledne střetlo s autem v Českém ráji. Tři z nich se zranili. Nehoda se stala u Rovenska pod Troskami. Na místo vzlétl vrtulník letecké záchranné služby, který přepravil do nemocnice muže, jehož zranění nejsou nakonec vážná.

„Dva s lehkým zraněním jsme převezli sanitou do nemocnice v Turnově a jednoho s lehkým až středně těžkým zraněným přepravili vrtulníkem na traumacentrum do Liberce. Byl při vědomí,“ řekl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Nehoda se stala po půl jedenácté na silnici z Rovenska na Lestkov přes Václaví. „Jela skupina šesti cyklistů ve dvou řadách. Řidič osobního vozu se je snažil předjet a do jednoho z nich narazil. Tím vznikla řetězová reakce a všichni popadali,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Okolnosti nehody policie dál vyšetřuje. „Dechová zkouška na alkohol u řidiče i cyklistů byla negativní,“ dodala mluvčí policie.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,