ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

U Malé Skály se utopil cyklista. Našel ho kamarád, s nímž seděl v hospodě

  • 40
Jízda na kole skončila v pátek večer tragicky pro staršího muže na Jablonecku. Při cestě po cyklostezce mezi Malou Skálou a Líšným ze zatím neznámých důvodů spadl do řeky Jizery a utopil se. Tělo objevil mužův známý, který přivolal záchrannou službu, na místo přijeli i policisté a hasiči.

Policisté přijali oznámení o události od záchranářů v pátek kolem deváté hodiny večer. Známý mrtvého prý projížděl stejným místem a všiml si jeho jízdního kola na břehu. Oba muži se viděli krátce předtím viděli v hospodě, uvedla policie.

Kolemjdoucí poté spatřil tělo ve vodě, zavolal záchranku a snažil se poskytnout první pomoc. „Na místo přivolaný lékař musel i přes veškeré oživovací pokusy bohužel konstatovat smrt,“ řekla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Policie na místo vyslala kriminalistického technika, dorazila i jednotka hasičů. Následně se podařilo zjistit totožnost asi šedesátiletého muže. Případem se nyní dále zabývají jablonečtí policisté.

„Co bylo příčinou úmrtí, by nám měla objasnit až nařízená soudní pitva, jejíž součástí bude i toxikologické vyšetření,“ dodala Šrýtrová.

Úsek Malá Skála - Líšný

Úsek Malá Skála - Líšný

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz