Diskuze

Riedlbauch má komisi, která vybere Knížákova nástupce. Jména tutlá

Ministr kultury Václav Riedlbauch zná od úterka možné složení komise, která by měla vybírat nového ředitele Národní galerie v Praze. Úřad ovšem nechce jména, navržená poradním sborem odborníků z oblasti výtvarného umění, zveřejnit. Nejprve je chce oslovit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

alikedu

18. 2. 2010 22:52
levice

Knížák byl svým postojem spíše v pravo. Nyní se o svůj díl bude v čele s ministrem kultůry hlásit pro změnu levice. Základní problém je však v něčem jiném. Čeští výtvarníci nemají prakticky co nabídnout a jejich akční instalace již ani nešokují maximálně jemně pobuřují. Nejlépe je vidět současná situace výtvarného "umění" na příkladu Špálovy galerie. Jakmile zmizí štědrá ruka sponzorů po "umělcích" se slehne zem.

0 0
možnosti

Václav Šamša

16. 2. 2010 21:49
Tutláš - tutlám - tutláme...

No doufejme, ze mezi ,,tutlanymi,, jmeny nejsou jmena jako Lenka Lindaurova a spol. A pokud prece jen ano, tak snad bude skladba komise vyvazena a na kazdeho proti-knizakovce bude pripadat i jeden normalni kunsthistorik... Ono totiz do znacne miry hrozi, ze se Nrodni galerie stane bastou skupinky soustredene kolem Jiriho Davida, Lenky Lindaurove a manzelu Sevcikovych, coz by ve vysledku znamelo ze by se nakupovalo to ,,spravne,, umeni typu malby ala Vladimir Skrepl, objekty od pana Petra Lysacka atd. Jinymi slovy - z blata do louze!

0 0
možnosti