Diskuze

Román je nebezpečný. Pro Grunberga i čtenáře

Zasnoubil se se sedmdesátiletou dámou a svou knihu propagoval lodní plavbou s kozou. A píše bestsellery. Holanďan Arnon Grunberg (1971).
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dj giovanni

17. 6. 2007 20:04
Podprůměrné pohlaví?

To je nějakých řečí o "příběhu pohledného mladíka, který komplikovaně dospívá a neulehčuje mu to ani podprůměrné pohlaví." Tohle už máme v české literatuře definitivně vyřešený, pro úplnost si dovolím opsat ukázku:

"Pokud jde o malý úd, je to jen zavedené klišé mužského myšlení, že větší rovná se lepší. Tomu, kdo klade na velikost přehnaný důraz, je třeba říct jediné, ať si zváží, jestli je jeho penis důležitější než on sám. Touží dívky po velkém penisu nebo spíš po pořádném chlapovi? Jak může mít velikost penisu vliv na opravdové mužské hodnoty jako schopnost postarat se o rodinu, vychovávat děti, mít dobrý charakter, rozhodné myšlení a mít jasno v tom, co chci v životě dokázat?" Je to z knížky Beetles od J. Kudrnáče, kde je to zmíněný ovšem jen tak mmch. v rámci docela zajímavýho  děje - dospívání v šedesátých letech. Jedinej problém je v tom, že Idnes rozebírá obskurní přeložený knížky a zajímavýho českýho  titulu si ani nevšimne.

0 0
možnosti