The Cranberries mají nové album

- Skupina The Cranberries, jež právě vydává album Bury The Hatched, se zapsala do análů populární hudby jako písničkářská kapela, která se opírá o třpytivý kytarový zvuk, baladickou atmosféru a melodické zázemí irského folku. Nad touhle hudbou pak vládne stříbřitý hlas Dolores O'Riordanové, jenž nemá jen líbeznou polohu, ale dokáže se i chlapsky rozkřičet.
The Cranberries neboli Brusinky ve světě prodali osmadvacet milionů desek. Skupina vznikla před deseti lety v zastrčeném Limericku, když kytaroví bratři Noel a Mike Hoganové založili kapelu The Cranberry Saw Us. Okolí o nich začalo mluvit, jakmile vyhodili zpěváka a na jeho post nastoupila Dolores O'Riordanová, tichá dívka z farmářské rodiny. Jejich první album Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? z roku 1993 se překvapivě uchytilo ve Spojených státech, odkud přeskočil zájem zpět do Evropy. O rok později skupina vydala zatím nejžádanější titul No Need To Argue plný chytlavých balad.
Další projekt To The Faithful Departed (1996) však trochu křečovitě zasvětili památce zemřelých a kapela, znavená neustálým koncertováním, předčasně ukončila podpůrné turné; možná i kvůli přerostlému sebevědomí zpěvačky, jež kázala z pódia o spravedlnosti. Zdálo se, že s The Cranberries je konec: muzikanti se věnovali rodinnému životu a O'Riordanová předloni přivedla na svět syna Taylora. Vábení muziky ovšem bylo silnější. Odpočatá kapela natočila čtvrté, smířlivé album Bury The Hatched.

Obal CD k Bury The Hatched