Švédské popové duo Roxette vystoupilo 21.5. 2015 v pražské O2 aréně v rámci...

Švédské popové duo Roxette vystoupilo 21.5. 2015 v pražské O2 aréně v rámci turné na oslavu 30 let skupiny. | foto: Tomáš Krist, MAFRA

V říjnu dorazí Per Gessle, polovina populárních švédských Roxette

  • 13
S dobrou zprávou přichází švédské duo Roxette. Její frontman a skladatel Per Gessle se na podzim vydá na evropské turné, během kterého se zaměří a připomene ty nejslavnější hity své domovské kapely. V pražském Foru Karlín se Gessle představí 7. října. Vstupenky jdou do prodeje v pátek 6. dubna.

Marie Fredriksson, charismatická zpěvačka tohoto dua, byla na jaře 2016 nucena ze zdravotních důvodů přerušit turné k desátému studiovému albu Good Karma. Per Gessle se s tím vypořádal tak, že začal psát písně pro svůj sólový projekt a nový materiál ještě tentýž rok natočil v Nashvillu.

S několika členy koncertní doprovodné kapely Roxette, které doplnil o nové hudebníky, Per Gessle v létě roku 2017 absolvoval turné po Švédsku. Mimo jiné na něm propagoval první ze dvou minialb, která v Nashvillu nahrál. Šňůra byla úspěšná, a tak se rozhodl v projektu pokračovat.

„Vždy jsem miloval hraní s touto kapelou, a napadlo mě - proč bych nemohl dělat tu samou věc a věnovat se hudbě Roxette. Vzhledem k tomu, že Marie již nemůže vystupovat, na všechny naše písně by se jen usazoval prach,“ říká Gessle. „Marie je samozřejmě nenahraditelná. Ale dává nám své požehnání a oba si myslíme, že to by mohl být skvělý způsob, jak písně představit fanouškům v trošku jiném podání.“

Evropské turné s názvem Per Gessle’s Roxette odstartuje v Hamburku. Vstupenky na koncert v pražském Foru Karlín budou stát 1 490 korun a v sítích Ticketpro a Ticketportal budou k dispozici v pátek 6. dubna od 9 hodin.