World Music Awards - Michael Jackson

World Music Awards - Michael Jackson - zpěvák zpívá se sborem poté, co převzal Diamantovou desku za prodej více než 100 milionů alb, Earl's Court, Londýn (15. listopadu 2006) | foto: Reuters

Naděje pro Jacksona: 30 koncertů

  • 2
Pětadvacet let uplyne letos od vydání nejprodávanější desky v dějinách populární hudby – dodnes se jí podle agentury Pollstar prodalo přes 50 milionů kopií. Nese jméno Thriller a nevydal ji nikdo jiný než "král popu" – vysmívaný iuctívaný Michael Jackson.

Zpěvák, jehož úspěšnou kariéru poznamenaly a vlastně i v roce 2005 předčasně ukončily skandály a finanční potíže, se nyní rozhodl chopit příležitosti a chystá návrat na koncertní pódium.

Samozřejmě, že oslavy čtvrtstoletí Thrilleru nebudou nikterak skromné – Jackson se podle médií nechal inspirovat loňským nápadem Prince. Stejně jako jeho aktivnější kolega hodlá během několika dní uspořádat sérii koncertů v londýnské O2 Areně, do které se vejde 20 tisíc lidí.

Podle zatím neoficiálních zdrojů chce excentrická hvězda načasovat svůj comeback na konec tohoto roku, v Londýně hodlá Jackson odehrát na třicet koncertů a za každé vystoupení by rád dostal milion dolarů.

Jacksonův tým tyto informace zatím nehodlá komentovat, nicméně zdroje z O2 Areny jednání o koncertech britským médiím – konkrétně deníkům The Daily Mail, Daily Star a Daily Mirror – potvrdily.

Navíc tisk spekuluje i o tom, že by Jackson mohl letos vyjet na světové turné. Důvodem mají být jak zpěvákovy dluhy, tak jeho touha, aby si jej lidi pamatovali jako kvalitního umělce, a ne jako problémového člověka.

U příležitosti 25. výročí vyjde v únoru u Sony BMG také speciální edice Thrilleru s novými remixy, na nichž spolupracovali třeba will.i.am, Fergie, Akon či Kanye West.

Původní Thriller strávil neuvěřitelných 80 týdnů v kuse v americké Top 10. Sedm z devíti skladeb na desce se dostalo do Top 10 singlů v hitparádě Billboard Hot 100. Zároveň je Thriller jediným albem v historii, které se v Americe stalo dva roky po sobě nejprodávanějším – v letech 1983 a 1984.