Mezi ploty 2008

Mezi ploty 2008 - Psychiatrická léčebna Praha (31. května 2008) | foto: Lukáš BíbaMF DNES

Mezi ploty si lidé užili Semafor, Wohnout i vedro

Jindy poklidný areál bohnické psychiatrické léčebny hudbě a divadlu už posedmnácté patřil festivalu Mezi ploty. Od návštěvy neodradilo tisíce návštěvníků ani rekordní vedro.

"Dorazilo sice méně lidí než loni, zhruba 20 tisíc, ale atmosféra byla skvělá," pochvaloval si letošní ročník ředitel festivalu Robert Kozler.

Kromě hvězd jako je Aneta Langerová, Wohnout nebo David Koller zahrála v zahradě léčebny i kapela The Tap Tap z Jedličkova ústavu, podpořená herečkou Evou Holubovou nebo řada hiphopových skupin.

"Přijela jsem kvuli skupině Sto zvířat, trochu mě ale zklamalo, že nebyla lépe nazvučená," popisuje své dojmy z festivalu Linda Floriánová z Komořan. Legenda stylu Ska tu letos hrála už po šestnácté a její vystoupení patřilo k vrcholům nedělního programu.

Do Bohnic ale netáhne návštěvníky jen hudba, během víkendu zde vystoupilo sedm desítek profesionálních i amatérských divadel.

"Skvělé bylo pohybové divadlo Veselé skoky, ale zaujalo mě i netradiční spojení profesionálních herců a pacientů léčebny - Bohnická divadelní společnost," popisuje své zážitky návštěvnice Zuzana Martincová.

Bezadějně plno bylo v Bohnickém divadle i na vystoupení Divadla Semafor, které přijelo na Mezi ploty s vystoupením složeným ze slavných melodií divadla. Semafor se představil na festivalu vůbec poprvé.

Spousta návštěvníků si krátila čas mezi koncerty či představeními u mobilních sprch, koryt s tekoucí vodou nebo stánků se zmrzlinou, ochladila je i nedělní průtrž mračen.

Už teď začínají organizátoři připravovat další ročník. "Chceme pozvat nějakou světovou osobnost, spisovatele, který má blízko k duši," poodhaluje zákulisí příprav příštího ročníku Kozler. Změnit by se měla i nabídka divadel.