Serj Tankian vystoupil v Ostravě

Serj Tankian vystoupil v Ostravě - ČEZ Aréna, 5. června 2008 | foto: Jaroslav OžanaMF DNES

Koncert Tankiana: dravost střídala melancholii

  • 6
Neočekávaně barvitou show, při níž se hudební žánry a nálady střídaly s frekvencí vysokou jako tep stovek fanoušků pod pódiem. Tak nějak vypadal čtvrteční koncert extravagantního arménského showmana Serje Tankiana v ostravské ČEZ Aréně.

Jako výjimečně trefná se ze strany pořadatelů ukázala hned volba předkapely, americké skupiny Fair To Midland, na jejíž styl mohl Tankian po půl deváté večer plynule navázat.

Serj Tankian vystoupil v OstravěZpěvák známý světu dosud hlavně jako lídr formace System Of A Down, člověk s výraznými politickými názory a básník v jedné osobě, se rozjásanému publiku představil v klobouku a bílém obleku kontrastujícím s černými saky doprovodné kapely.

Zhruba devadesát minut, co hrál, bylo plných hudebních zvratů, zatímco chvílemi se hala zmítala v hardrockovém rytmu, v další skladbě byly znatelné ozvěny jazzu, hudební dravost se střídala s melancholií.

Serj Tankian vystoupil v OstravěFanoušci, kteří se do Ostravy sjeli z celé republiky i z okolních států, Tankiana odměňovali bouřlivým potleskem, vynutili si i přídavky. Na koncertě si však neužil, kdo očekával metalový nářez ve stylu System Of A Down. Skladby první zpěvákovy sólové desky Elect The Dead, které Tankian v ČEZ Aréně uvedl, byly výrazně multižánrovější.

Serj Tankian
Ostrava, ČEZ Aréna, 5. června 2008.