Česká rocková liga startuje

Už tento pátek startuje prvním kolem Česká rocková liga 2004, nová vyhledávací soutěž, určená mladým rockovým kapelám. S nápadem uspořádat klání přišli dva ostřílení organizátoři rockových akcí v kraji - Petr Kubáň a Josef Bruha.

Kapely mohly od 15. ledna zasílat své nahrávky. Jednou z podmínek bylo, že kapela musí mít na svém kontě maximálně jedno oficiální album.

Uzávěrka skončila 15. dubna a odborní porotci, mimo jiné hudební publicista Ladislav Rott, vybrali konečných 30 soutěžních kapel. Ty se rozjedou po kulturních domech a letních parketech, kde vystoupí po boku soutěžících také tři známé skupiny, které jim budou defacto oporou.

Jsou jimi Törr, Škwor a Paradox. V deseti základních kolech se bude tedy bojovat o účast v semifinále, které proběhne v rámci letního festivalu Basinfirefest ve Spáleném Poříčí.

Finálová čtveřice se na konci léta utká o absolutní vítězství a o velmi zajímavé ceny. První cenou bude sedmidenní točení desky ve studiu Propast u Petra Jandy, plus možnost vydání CD u vydavatelství BEST I.A.

Dále vítězové obdrží kytaru v hodnotě 15 tisíc korun a poukaz na šedesátiprocentní slevu na aparát Marshall MF 350 plus MF 400B v ceně 59 800 korun.

Bonusem bude k první ceně ještě koncertní šňůra se známou kapelou a pozvání jako speciální host 2. ročníku České rockové ligy. Druhou a třetí cenou bude několik nahrávacích dní ve vybraných studiích a sleva na nástroje.

Porotou pro základní kola budou z Rock Shocku Bohouš Němec a František Kovač, dále Petr Hrdlička ze skupiny Škwor, frontman Törru Vlasta Henych a Miloň Šterner z plzeňské skupiny Paradox.

Finálová porota bude téměř totožná, akorát přibudou ještě Jan Petřičko z Report music a publicista Ladislav Rott.

,