Zfilmování útoku je nepravděpodobné

  • 12
Hollywoodský režisér Wolfgang Petersen odmítl případné zfilmování teroristických útoků v New Yorku a Washingtonu. Napsání scénáře o katastrofě pokládá za příliš nepravděpodobné. Při pohledu na scény z jeho snímků S nasazením života (1993) a Air Force One (1997) by to údajně mohlo leckoho napadnout. "Ale to byla oproti šedi reality jen prostoduchá fantazie. Natočit úterní tragédii jako horor jsem zavrhnul," řekl režisér v rozhovoru pro Mnichovský večerník.
Šedesátiletý Petersen očekává, že teroristické útoky budou mít vliv také na filmový průmysl. "V Hollywoodu teď budou všichni přemýšlet, jak se mají vypořádat se žánry politických a katastrofických filmů," uvažuje dále režisér, známý především německým válečným dramatem "Ponorka U-96".

V Hollywoodu pracuje deset let. Režíroval již zmíněné snímky "In the Line of Fire" a "Air Force One". V obou z nich je americký prezident cílem teroristických útoků, přičemž v "Air Force One" je uneseno prezidentské letadlo. Pravděpodobně také při úterním útoku se měl právě "Air Force One" stát jedním z cílů atentátníků.

Režisér Wolfgang Petersen (vlevo) s hercem Clintem Eastwoodem (vpravo) při udílení cen ShoWest 8. března 2001 v Las Vegas.