Gal Gadotová a Chris Pine ve filmu Wonder Woman 1984

Gal Gadotová a Chris Pine ve filmu Wonder Woman 1984 | foto: Vertical Ent.

Nudné, dlouhé, ženské. Wonder Woman 1984 spoustu fanoušků zklamala

  • 182
Na Boží hod v amerických kinech a v nabídce HBO Max odstartoval komiksový film Wonder Woman 1984, od níž si ctitelé prvního dílu slibovali po dlouhém půstu konečně velkou podívanou. Ale v prvních ohlasech převažuje zklamání.

Dokonce nastal vzácný jev, kdy jsou filmoví kritici k výsledku o něco vlídnější než sami fanoušci, kteří jinak svým oblíbeným značkám, v daném případě DC Comics, hodně odpouštějí.

S pokračováním příběhu bojovnice, jejíž roli si zopakovala Gal Gadotová, však nemají slitování. V internetovém hodnocení se opakují výrazy naivní, líný, nudný, nastavovaný - trvá sto padesát minut - a spíše ženský film.

„Špatný scénář i režie, trapné jednání postav, dětinské speciální efekty, žádná akce, spousta nesmyslných emocí. Netuším, o co se pokoušeli. Nechoďte na to, přísahám, že vám to nebude chybět,“ píše jeden z diváků.

„Opravdu hodně špatné,“ přitakává jiný. „Hloupý příběh vyprávěný  nesnesitelně dlouze a nudně. Nejhorší film o superhrdinech, jaký jsem za dlouhou dobu viděl.“  A ještě jeden citát: „Nemohu uvěřit, že tak strašný film vůbec vytáhli na světlo, jako by se ani nesnažili, aby byl dobrý.“

Snímek, který kvůli pandemii svůj start odkládal, má českou premiéru naplánovanou na 28. ledna 2021 - pokud ovšem už budou kina v provozu. Zda a kdy bude série pokračovat, je zatím ve hvězdách. 

Gadotová se vyjádřila, že o třetím dílu zatím s producenty nejedná; přitom podle Variety dostala za druhý film deset milionů dolarů, kdežto za první Wonder Woman měla herečka honorář 300 tisíc dolarů.

Také režisérka obou snímků Patty Jenkinsová naznačila, že příští příběh  Wonder Woman už nemusí osobně točit, nicméně ujistila, že má náměty pro další dva díly. Rozhodnou zřejmě tržby - a jejich výše vzhledem k celosvětově omezenému počtu otevřených kin bude jen stěží závratná.