Roman Polanski

Roman Polanski | foto: Reuters

TV tipy na čtvrtek: Známá firma Polanski

  • 1
Televize začínají nastavovat přívětivou tvář seriálovým divákům. S koncem prázdnin se vrací oblíbené postavy v premiérových dílech. Schválně, kdo vymění Ordinaci za debut Romana Polanského?

ČTVRTEK 28. SRPNA
Ordinace v růžové zahradě 2 (2008)Večer k televizím zasednou zřejmě stabilní dva miliony diváků, kteří si budou chtít osvěžit osudy svých oblíbených hrdinů v pořadu Ordinace - místo šťastných lásek aneb Než začneme ordinovat (Nova, 20:00). Ano, tušíte správně, Ordinace v růžové zahradě se vrací v plné síle.

A když už jsme u seriálů - dnes startuje premiérová čtvrtá řada Zoufalých manželek (Prima, 22:20).

Tom CruiseOvšem nejen kamenickou nemocnicí a jejími zaměstnanci či čtveřicí více či méně poblázněných žen živ je televizní divák. Dnes si totiž můžete pustit i velmi solidní adaptaci Grishamova bestselleru Firma (Nova, 22:10), jejímž hlavním hrdinou je ambiciózní absolvent práv elitní vysoké školy, který přijme lukrativní místo v dobře zavedené advokátní firmě. Jenže za honosným firemním štítem se skrývá organizovaný zločin. V hlavní roli Tom Cruise, režie Sidney Pollack.

Za zhlédnutí určitě stojí i šestačtyřicet let starý debut Romana Polanského Nůž ve vodě (ČT2, 23:25), tedy psychologické drama z prostředí Mazurských jezer, ve kterém se představí pouze tři postavy - ve zkratce konflikt sobectví finančně zajištěného novináře a pozérství bezejmenného studenta za přihlížení cynické manželky. Snímek měl v době svého vzniku silný mezinárodní ohlas. Byl nominován na Oscara a získal řadu dalších ocenění.