John Forsythe v původním seriálu Dynastie

John Forsythe v původním seriálu Dynastie | foto: ABC

Amerika křísí další mýdlovou operu, po Dallasu se vrátila Dynastie

  • 6
V noci na čtvrtek se Amerika propadla v čase o šestatřicet let zpátky. Na obrazovku se v premiérové podobě vrátila Dynastie, seriál o vyhrocených vztazích dvou mocných rodů. Podle televize CW se má příběh sledovaný vesměs ženami stát protiváhou současné vlny sci-fi, krimi a jiných „mužských“ žánrů.

Původní Dynastie, v níž vedli nekonečný boj Carringtonovi a Colbyovi, se vysílala od roku 1981, vrchol popularity však zažila poté, co přivedla postavu Alexis, intrikánské exmanželky magnáta Carringtona v podání Joan Collinsové. Tehdy Dynastii sledovala až čtvrtina americké populace. 

Nová Dynastie přináší stejnou zápletku, ale jiné obsazení. Hlavní hrdinkou se stává miliardářova dcera Fallon Carringtonová, která se chystá převzít rodinné impérium - ale místo moci dostane mladou macechu hispánského původu, pro niž je sňatek vstupenkou do společenské smetánky.

Pod heslem „nepřítel mého nepřítele je můj přítel“ odstartuje nová várka vášní, podrazů, řevnivosti, žárlivosti a ctižádosti. Fallon hraje Elizabeth Gilliesová, jejího otce Grant Show a nastávající nevlastní matku Nathalie Kelleyová. Souboje obou žen využije Jeff Colby, kterého představuje Sam Adegoke.

Do hry navíc vstupuje jak služebnictvo včetně řidiče a dceřina milence v jedné osobě, tak minulost nové paní Carringtonové, s níž se vynoří její synovec. Zda Amerika předělávku přijme, ukáží další díly, po pilotní epizodě se však objevily soudy typu „absolutně nezábavné a plné klišé politické korektnosti“.