Diskuze

PRVNÍ DOJMY: Komunistický šmelinář Toman se hlásí k Českému století

Osud Zdeňka Tomana, šéfa zahraniční rozvědky, který při pokoutním shánění peněz pro komunisty na poválečné volby myslel i na vlastní kapsu, by vydal na thriller. Film Toman, který jde do kin k výročí státu 4. října, však připomíná spíše České století.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Film jsem viděl a přesto, že trvá přes 2 hodiny, nenudil jsem se ani minutu. Recenze paní Spáčilové mi opět připadá špatná, ale to je u ní pravidlem.

0 0
možnosti
MB

Neviděl jsem to ..ale ta recenze mi dává smysl.

Prostě bylo možné film pojmout jako zajímavý psychologický "thriller" (založený na psychologickém profilu, motivech, činech a nástrojích ústřední postavy) na pozadí dobové reality ... dát tomu nějaké ústřední téma, které vtáhne diváka do děje a donutí ho zamýšlet se.

Ale zřejmě to zůstalo spíše v obecné rovině popisu politických událostí a atmosféry těch let ..moc postav, událostí ..spíše dobová rekonstrukce dokumentárního charakteru.

Znám řadu výpravných, profesionálně odvedených filmů, které ovšem diváka nevtáhnou, protože jim chybí nějaký srozumitelný ústřední motiv, který by diváka skutečně zaujal... Moc postav a snaha vysvětlit "všechno okolo" ubijí divákovu pozornost na hlavní téma a dějovou linku, která se v tom utápí..

1 0
možnosti
AS

rad se na to podivam, uz jen z fotek vidim, ze to bude slusna antikomunisticka propaganda

0 6
možnosti
JN

Ano a to je dobre.

18 0
možnosti
DM

Spáčilová...;-D víc to rozepisovat ani nemusím,je vtipné,že podle prvních pár vět jsem hned věděl co je to za "kritika"

1 7
možnosti
LH

To by mě zajímalo kolik na to přispěl stát a státní organizace.......

0 0
možnosti