Šílení

Šílení - Fotografie z filmu Šílení | foto: Produkce filmu

Orgie a blázinec, týden obrazového šílenství

Jan Švankmajer vtrhl do kin s orgiemi, blázincem, rouháním k Bohu i pochodujícím masem. Zbytek filmově-televizního týdne není jiný.

FILMOVÉ PREMIÉRY
V českých kinech mají ve čtvrtek 17. listopadu premiéru tři filmy.

ŠíleníOrgie, blázinec, rouhání k Bohu i pochodující maso - takový bude snímek Jana Švankmajera Šílení, který český výtvarník, scenárista a režisér natočil podle vlastního scénáře. Označuje jej za filozofický horor a bude opět kombinací hraného filmu s animovanými pasážemi.

Země mrtvýchZemě mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Role se tentokrát obracejí - jsou to totiž živí, kdo nepatří do světa mrtvých.

Tajemný let se odehrává na cestě z Berlína do New Yorku, v rámci Tajemný letkteré potká Kyle Prattovou (Judie Fosterová) nemilá událost - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera, která podle všeho vlastně neexistuje.

Minulý týden měly premiéru tyto filmy:
Můj architekt Louis Kahn - více ZDE
Strašpytlík - více ZDE
Moje léto lásky - více ZDE
Masajové - více ZDE
Kletba bratří Grimmů - více ZDE, recenze ZDE
Kamenolom Boží - více ZDE
Dějiny násilí - více ZDE

TELEVIZNÍ VÍKEND
Steve BuscemiV pátek se Adam Sandler se Stevem Buscemim představí coby Velký táta (Prima, 21:05) a Tommy Lee Jones bude mít řadu důvodů ke Zděšení (Nova, 23:50).

V sobotu se Kevin Costner ocitne Bez východiska (Nova, 14:25), z Brada Pitta bude Mexičan (ČT1, 21:20), Dr. Hannibal si trochu zařádí v Červeném drakovi (Nova, 21:40) a Leonardo DiCaprio si zaběhá po Pláži (Prima, 22:00).

Brad PittV neděli se v TV znovu objeví Brad Pitt a prožije Sedm let v Tibetu (Prima, 14:35), přijede i Vinnetou (Nova, 17:25) a legraci bude tropit Pluto Nash (Nova, 0:00).

VŠEDNÍ DNY NA OBRAZOVCE
V pondělí dostane Christopher Lambert Úkol zabít (Nova, 22:20) a Jean-Paul Belmondo se stane Lovcem hlav (Prima, 22:55).

V úterý novomanželka zjistí, že ve skutečnosti si na svatební cestu vyjela na Ostrov smrti (Nova, 21:10).

Ve středu jde akorát béčkový akčňák Agent (Nova, 0:55).

Julia RobertsČtvrtek zahájí Podnikavá dívka (Prima, 11:35), následuje Propast s Edem Harrisem (Prima, 15:35), Obžalovaný Vlado Müller (ČT1, 16:20), Pravá blondýnka (Nova, 21:10) a komedie s Julií Robertsovou Mystic Pizza (Prima, 0:10).

POKOUKÁNÍČKO (a posloucháníčko)
Bob DylanV pátek uvede Robert Nebřenský další díl Monty Pythonů (ČT2, 22:50). V sobotu běží první díl Scorseseho dokument o Bobu Dylanovi (ČT2, 20:00), v neděli druhý (ČT2, 20:00). Následuje Prokletí ostrova Saint-Pierre (ČT2, 22:55). V úterý jde Purpurová růže z Káhiry (Prima, 21:30). Ve středu si nenechte ujít Milence (ČT2, 22:10) podle románu Marguerite Durasové.