Koncept KVIFF.TV Parku z prezentace studia Chybik+Kristof Architects & Urban...

Koncept KVIFF.TV Parku z prezentace studia Chybik+Kristof Architects & Urban Designers | foto: KVIFF

Šestá kolonáda. Festivalový multifunkční prostor odkazuje na Thermal

  • 0
Vedle jmen zahraničních hvězd odtajnili pořadatelé 56. ročníku MFF Karlovy Vary i jednu provozní novinku. Vedle hotelu Thermal totiž bude po dobu festivalu v provozu speciální multifunkční prostor. Takzvaný KVIFF.TV Park nabídne celodenní program, bude hostit setkání s delegacemi filmů hlavní soutěže, večerní koncerty i soutěže pro návštěvníky.

Dočasný prostor zaujme už svou architekturou, která navazuje na ikonický hotel Thermal.

„Barevnost a surové zpracování pavilonu, tedy přiznaná ocelová konstrukce a červený mobiliář včetně výrazných svítidel, odkazuje na brutalistní architekturu sousedícího hotelu Thermal. Naším záměrem bylo vytvořit této výrazné ikoně moderní architektury dočasného sourozence,“ popisuje Kristýna Blažíčková z ateliéru Chybik+Kristof Architects & Urban Designers.

Koncept KVIFF.TV Parku z prezentace studia Chybik+Kristof Architects & Urban Designers

KVIFF.TV Park totiž sestává z jednačtyřiceti vertikálních a osmnácti horizontálních modulů. „Každý z modulů měří kolem 6 metrů na délku, 3 metrů na šířku a 2,5 na výšku a váží od 900 kg až po 4 tuny v závislosti na dispozici a funkci jednotlivých kontejnerů. Celková rozloha modulární stavby bude téměř 30 metrů na délku, 18 metrů na šířku a 6 metrů na výšku a počítá se s tím, že se do ní vejde až tisícovka návštěvníků,“ píše se přímo na webu festivalu.

„Náš návrh pavilonu vychází z lokálního kontextu lázeňského města. Moduly, z nichž je pavilon vytvořen, jsme postavili na výšku, tím jsme tak dosáhli převýšeného kolonádního prostoru. S nadsázkou se dá říci, že během filmového festivalu ve městě přibude nová, 6. kolonáda.“ říká autor návrhu architekt Ondřej Chybík.

Provoz KVIFF.TV Parku zahájí každý den v 11:00, s programem se počítá vždy od 12:00. Stálou moderátorkou programu bude Linda Bartošová. Kavárna Nespresso, která letos bude součástí tohoto prostoru, bude otevřena již od osmé ranní. Většina programu bude k vidění živě či ze záznamu na festivalovém kanálu kviff.tv.

Už 56. ročník mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se uskuteční od 1. do 9. července. Hlavními hvězdami letošního ročníku budou oscaroví herci Geoffrey Rush a Benicio Del Toro, oba dostanou cenu na závěrečném ceremoniálu. Z českých hvězd pak festival ocení Bolka Polívku.