Z filmu Skleněný pokoj

Z filmu Skleněný pokoj | foto: iDNES.cz

Skleněný pokoj startoval až na čtvrté příčce, zlákal čtyřicet tisíc diváků

  • 4
Ani slavná knižní předloha a mezinárodní obsazení nepomohly domácí novince jménem Skleněný pokoj k medailovým pozicím. Ve víkendových kinech ji předstihly tituly Captain Marvel, Ženy v běhu a Jak vycvičit draka 3.

Komiks Captain Marvel má za sebou druhý vítězný víkend, tentokrát s bezmála 80 tisíci diváků; celkem už jich napočítal 288 tisíc. Ale ještě zářivější skóre má domácí komedie Ženy v běhu, která za sedm týdnů překročila milion diváků. Animovaná pohádka Jak vycvičit draka 3 jich nasbírala 400 tisíc.

Na premiérový Skleněný pokoj se 40 tisíci zájemců zbylo až čtvrté místo, přestože měl k dispozici nejvíce kin ze všech nasazených snímků – konkrétně jich bylo 146.

Také pátá příčka patří novince týdne, animovanému příběhu pro celou rodinu nazvanému Kouzelný park, na který dorazilo 25 tisíc lidí.

Více premiérových děl už se do dvacetimístné víkendové statistiky Unie filmových distributorů nedostalo. Z domácích děl bodovalo ještě Léto s gentlemanem, které má po pěti týdnech promítání na kontě šedesát tisíc návštěvníků.

Zajímavostí je 47 tisíc diváků pro Zelenou knihu. Stala se tak divácky nejúspěšnějším oscarovým vítězem v našich kinech od roku 2012. Pro srovnání, loni vyhrála Tvář vody, kterou si u nás dopřálo 37 tisíc fanoušků, a předloni drama Moonlight, jež našlo jen necelých osm tisíc příznivců.