Fotografie z nového hororu Saw: Hra o přežití

Fotografie z nového hororu Saw: Hra o přežití | foto: H.C.E

Hra o přežití je výletem do říše hrůzy

  • 6
Kam až byste byli ochotni zajít, abyste si zachránili život? Masový vrah je posedlý tím, že svým obětem vštěpuje životní hodnoty. Nutí je hrát ponuré hry. Každou z obětí tak staví před rozhodnutí, jestli má bojovat o život, nebo za šílených podmínek umírat.

Hororové drama Saw: Hra o přežití vstupuje do českých kin poslední březnový den.

Adam se jednou probudí řetězy přivázaný k rezavému potrubí v zašlé podzemní místnosti. U protější stěny je další zmatená oběť, doktor Lawrence Gordon.

Mezi nimi leží, s pistolí v ruce, mrtvola v kaluži krve. Ani jeden z nich neví, proč tam jsou, podle záznamu na magnetofonovém pásku má doktor Gordon Adama do osmi hodin zabít.

Pokud to neudělá, oba zemřou. Kromě toho bude zabita i Gordonova manželka Alison a jeho dcera. Doktor Gordon si vzpomene, že detektiv Tapp, nedávno vyšetřoval jistou vraždu, a uvědomí si, že se spolu s Adamem stal další obětí psychopatického génia, který si říká Jigsaw.

Ve zbývajících několika hodinách tak s Adamem musí uprostřed stupňující se hrůzy odhalit tajemství složité skládačky svých osudů.

K tomu jim vrah nechal k dispozici pouze malou nápovědu a dvě ruční pilky, které nestačí na přeřezání ocelových pout, ale které by stačily na řezání masa a kostí.

Režisér James Wan zamotává spletitou zápletku a vytváří tak mrazivé prostředí absolutní hrůzy, kde nic není takové, jaké se zdá být.

"Chci, aby diváci z kina odcházeli otřeseni. Naprosto otřeseni," říká režisér a scenárista Wan.

V hlavních rolích se divákům představí Cary Elwese, Danny Glovera, Moniku Potter a Leigh Whannella a další. O hudební složku se postaral Charlie Clouser.