Paul Newman

Paul Newman | foto: Filmmuseum Potsdam

Herec Paul Newman má zřejmě rakovinu plic

  • 1
Americký herec Paul Newman má rakovinu plic. Třiaosmdesátiletý dvojnásobný držitel Oscara a hvězda filmů Butch Cassidy a Sundance Kid či Frajer Luke býval vášnivým kuřákem.

"Je to hrozné, on umírá," cituje nejmenovaného člena rodiny několik amerických magazínů, podle nichž je herec v péči newyorského Sloan-Kettering Cancer Centre.

Paul Newman a Joanne WoodwardZdravotní středisko se nachází několik hodin jízdy od Newmanova domova v Connecticutu, kde žije s manželkou Joanne Woodwardovou.

"Už několik týdnů víme, že je vážně nemocen, ale Paul si velmi chrání soukromí a prozradí jen velmi málo," řekl magazínu National Enquirer hercův blízký přítel.

Nemoci nasvědčuje i menší pracovní zátěž. Newman měl v září začít v divadle Westport Country Playhouse, které řídí jeho žena, režírovat Steinbeckovo klasické dílo O myších a lidech. Nedávno ale z projektu odstoupil.

Už v březnu britský a americký bulvární tisk naznačil, že Newman onemocněl rakovinou. Herec údajně už několik měsíců navštěvuje onkologa.

Tehdy Newmanův mluvčí rakovinu popřel s tím, že herec byl ošetřován kvůli "plísňovému onemocnění nohou a úbytku vlasů".

Herec v květnu 2007 oznámil, že opouští filmový svět, protože už mu hraní nejde tak jako dřív.

"Nejsem s to pracovat na takové úrovni, jak bych si přál," řekl Newman, který získal hereckého Oscara za výkon ve filmu Barva peněz.

Z filmu Barva peněz