DO KINA: Jan Palach probouzí národ, medvídek Pú zase Kryštůfka Robina

  • 14
Z pěti novinek týdne hájí české barvy životopisný Jan Palach, na rodinnou zábavu pro změnu myslí Kryštůfek Robin se svými zvířecími kamarády. Ale v nabídce premiér nechybí ani horor nebo komedie.

Snímek Jan Palach natočil režisér Robert Sedláček s Viktorem Zavadilem v titulní roli. Sleduje poslední měsíce studentova života před sebeupálením, jímž chtěl probrat národ z letargie.

Pod názvem Kryštůfek Robin se vrací již dospělý hrdina dětských knih v podání Ewana McGregora. Kvůli práci zanedbává rodinu, hravé sny v něm musí znovu probudit jeho dávní kamarádi medvídek Pú, prasátko či tygr.

Drama Ohrožené druhy vzniklo v koprodukci Francie s Belgií a propojuje temné stránky života tří rodin. Patří k nim domácí násilí, partner mladé ženy starší než její otec či závislost matky na synovi.

Také komedie Skorosestry dorazila z Francie. Svede dohromady tři dospělé sestry, které se dosud neznaly. Nyní je však čeká soužití, protože společně zdědily krásný pařížský byt po neznámém biologickém otci.

Teenagerský horor Slender Man zavede do amerického městečka, kde čtyři středoškolačky zkouší rituálem popřít existenci tajemného zabijáka. Ale když jedna zmizí, zdá se, že našel další oběť. Ukázky a komentář najdete na videu.