DO KINA: Ženskou přesilovku hrají bruslařka, špionka i krotitelky duchů

  • 1
Sedmi novinkám týdne vládnou ženské hrdinky, respektive hollywoodské herečky od Jennifer Lawrence přes Margot Robbie po Helen Mirrenovou. A také malá kamarádka trpaslíků.

Životopis krasobruslařky Já, Tonya líčí, jak se Tonya Hardingová těžce dostávala na výsluní a pak útokem na soupeřku svou kariéru zničila. Hraje ji Margot Robbie, na Oscara myslí Allison Janney v roli tvrdé matky.

Snímek Lady Bird vypráví s úsměvnou nadsázkou o dospívání, které přináší napjatý vztah mezi matkou a rebelující dcerou. Příběh natočila Greta Gerwigová jako svůj samostatný režijní debut.

Thrilleru Nikdys nebyl vládne Joaquin Phoenix. Coby válečný veterán zachraňuje oběti dětské prostituce a narazí na mocnou síť pedofilů. Film opět režírovala žena a má doporučení nevhodné pro mládež do 15 let.

Krimikomedie Noční hra se odehrává v partě ctitelů společenských kvízů, hádanek a šarád. Při hře na únos a vraždu se cosi zvrtne, takže místo kratochvíle je čeká boj o život - nebo je to taky jen hra?

Jako Rudá volavka se představuje Jennifer Lawrence. Z nadané baletky se pod nátlakem stane ruská špionka, která ovšem po setkání s americkým kolegou rozvine dvojí hru.

Horor Winchester: Sídlo démonů přivedl do hlavní role Helen Mirrenovou. Oscarová Královna hraje dědičku zbrojařské firmy, která staví nezvyklý dům zasvěcený duchům.

Animované Triky s trpaslíky popisují dobrodružství školačky v novém domově. Všude nachází obaly od sladkostí a zjistí, že trpaslíci, kteří na ni mrkají, jsou opravdu živí. Ukázky a komentář najdete na videu.