Diskuze

České lvy ovládlo Nabarvené ptáče. Uspěla i oscarová Dcera

Nejvíce Českých lvů letos získal výpravný snímek režiséra Václava Marhoula Nabarvené ptáče. Odnesl si celkem devět sošek v technických i hlavních kategoriích nejlepší film a režie. Výroční ocenění České filmové a televizní akademie náleží také Darje Kaščejevové a její animované Dceři, která Česku vynesla nominaci na Oscara. Nejlepší herečkou je Tereza Ramba, hercem Jiří Schmitzer.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠF

Film by měl diváka pobavit. Nabarvené ptáče tento základní požadavek nesplňuje. Má asi jiné ambice. Je příliš těžký, spíše jen pro nejužší klientelu.

2 6
možnosti
FM

Pobavit? Ucho, Spalovač mrtvol, Zánik samoty Berghof, Smrt si říká Engelchen, Marketa Lazarová... u nich se jeden přímo za břicho popadá smíchy.

1 0
možnosti
MB

Přidávat by šlo dlouho z našich filmů Adelheid ze zahraničních třeba můj milovaný režisér Ingmar Bergman.

0 0
možnosti
SW

Film nemusi nutne pobavit, ne vse jsou komedie. Film muze pobavit, rozplakat, donutit k premysleni. Ten ptak je zaklade plagiatu, je v nesmyslne reci, cernobily, brutalni. Proste za kazdou cenu se to snazi byt UMENI a kdyz se vam to nelibi, tak to nechapete a jste skladnik, ktery nikdy necetla Vergilia v originale. Neni ani pro nejuzsi klientelu, je to proste umeni za kazdou cenu, ktere existuje jen pro umelce samotne.

2 0
možnosti
MB

Mi se líbil. Kam mne zaškatulkujete? Jako umělec se necítím. Co říkáte třeba na Markétu Lazarovou? Taky jen "L ́art pour l ́art".

1 0
možnosti