Diskuze

VIDEO: Ad Astra. K výročí Apolla 11 poletí Brad Pitt ke hvězdám

Jeho otec byl na jednosměrné misi k planetě Neptun, nejvzdálenější v naší sluneční soustavě. Roy McBride, kterého ztvárnil Brad Pitt, se vydá v jeho stopách a cestou odhalí tajemství, která ohrožují samotnou existenci lidstva ve vesmíru. Snímek Jamese Graye půjde do našich kin 19. září.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

D12a78v24i30d 76M94a37c96k17ů

23. 7. 2019 11:34

Něco mi říká, že role byla původně nabídnuta Benu Affleckovi. V ukázce je totiž dcera Stevena Tylera z Aerosmith :-P

0 0
možnosti

Je jisté, že všichni "žereme" ta scifi, ale zajímalo by mě, jak je to s tím radiačním pásem kolem země, který prý pro živé organismy není snadné překonat bez olověných plátů kabiny a tyto zase neunese dosud žádná raketa. Existuje někdo ze seriozních vědců, který by řekl pravdu? Pak by totiž Apollo11 byla neskutečná fikce a lhaní celému světu!

0 3
možnosti

Primárně jde o to, že Van Allenovy pásy nemají všude stejnou intenzitu záření, lety Apollo primárně mířily skrz slabší zóny, takže jak technika, tak astronauti, nebyli záření vystaveni dlouhou dobu.

Za druhé ve Van Allenových pásech se nevyskytuje gama záření, které se většinou odstuňuje olovem, ale hlavně mnohem méně "průrazné" beta záření, které se dá prakticky kompletně odstínit i slabou vrstvou hliníku, tedy trupem lodi. Přítomné je taky neutronové záření, které je o něco "agresivnější," ale obecně částicová radiace (elektronové beta záření a neutronové) není tak nebezpečná jako elektromagnetická (již dříve zmíněné gama záření).

Ve výsledku pocházela většina záření, kterým byly posádky vystaveny, přímo ze Slunce a ne Van Allenových pásů.

1 0
možnosti