Smutní fanoušci po zrušení show Celtic Tiger

Smutní fanoušci po zrušení show Celtic Tiger - Smutní fanoušci po zrušení pražské světové premiéry show Celtic Tiger (12. července 2005) | foto: Václav PancerMF DNES

Světová premiéra Celtic Tiger v Praze byla zrušena

  • 35
Doslova na poslední chvíli zrušili pořadatelé večerní světovou premiéru taneční show Michaela Flatleyho v Praze. Zdůvodnili to technickými problémy. Vstupenky budou platit v náhradním termínu.

"Show byla odložena. Důvodem jsou technické problémy se scénou," řekla Vlaďka Brichtová z pořádající agentury JVJ Produkce.

Agentura nechala na Strahově postavit základní konstrukci, na kterou měl Flatleyho tým dostavět celou scénu. Firma, která konstrukci stavěla, podle dostupných informací splnila všechny podmínky, které tanečníci měli.

Stavba scény zabrala tři dny, vzhledem k deštivému počasí ji mohli tanečníci vyzkoušet až odpoledne. A v tu chvíli se objevil fatální problém: nešlo použít pohyblivé obrazovky, bez nichž je podle tanečníků show nerealizovatelná.

"Závada se opravdu projevila až v úterý odpoledne. Zkoušely se různé možnosti, jak představení pro večer zachránit. Nakonec se to však nepodařilo," informovala Jana Krátká z JVJ Produkce.

Mnozí návštěvníci o zrušené akci vůbec nevěděli a na strahovský stadion dorazili. U pokladen na ně čekalo jen malé upozornění. Vstupenky ale zůstanou v platnosti a náhradní termín oznámí pořadatelé v nejbližších dnech, místo se nemění.

Předpremiéra se konala 9. července v Budapešti, kde ji vidělo 25 tisíc diváků. Strahovský stadion má kapacitu patnáct tisíc diváků a podle pořadatelů se prodala více než polovina vstupenek.

Ty nejprve stály od 990 do 7990 korun, na poslední chvíli dali pořadatelé do prodeje ještě lístky od 290 korun.

Keltský tygr podle Flatleyho vypráví o potlačované, ale nepotlačené duši Keltů a Irů. Představení zobrazuje útisk národa a tygr symbolizuje jeho ducha a boj za svobodu, říká.

Sedmačtyřicetiletý Flatley, který v posledních několika letech již sám netančil, bude v nové inscenaci znovu na scéně. Prahu si jako místo premiéry vybral prý kvůli spojení Čechů s keltskou tradicí.

Praha několikrát viděla představení Lord of the Dance, po kterém má Flatleyův soubor jméno.

,