DB

Renč má pravdu v tom, že filmy a seriály se u nás většinou točí jen o záporných postavách nebo o ničem. Dlouho postrádám film o velikánovi naší historie, jako byl třeba profesor Jedlička. Scénáristi se brání otřepaným klišé o tom, že kladní hrdinové jsou nudní, ale tím jen ukazují, že o životě mnoha našich velkých postav ví naprosté nic, jinak by tohle nemohli říct. Třeba zmíněný Jedlička měl tak pestrý život a zůstalo za ním tolik věcí, nad kterými se člověk nudit nemůže, i kdyby chtěl.

Druhá věc je, že takový film nebo seriál je to poslední, co bych očekávala zrovna od Renče.

PP

P96e18t19r 93P37á22l37k45a

14. 4. 2024 8:39

Filmy o velikánech historie se netočí?

Když se podíváte třeba na první desítku ankety největší Čech, zjistíte, že v posledních 10 letech byl natočen film nebo seriál o většině z nich. Jen na první dobrou mě z hlavy napadají Hlas pro římského krále, Hovory s TGM a Zločin v Polné, Havel hraný plus iks dokumentů, Hus, Žižka, Božena, Dvořák. A to jsem určitě na další zapomněl.

Chybí snad jen film o Werichovi.

DK

V tomto má Renč pravdu. Takže možná že místo toho aby se živil jako mizerný režisér, možná by mohl být úspěšným kritikem :-)

Foto

Stačí si projet nabídku Netflixu. Dominuje.. drogy, násilí, vraždy. Dnes už si nevezmu k obrazovce ani jídlo protože hned začne stříkat krev, někdo zvrací, a podobné hnusy. Hodně lidí jsou skrytí sadisté a úchyláci, na to se normální divák nemůže koukat. No a filmaři to krmí v přesvědčení, že zvýší sledovanost.