(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jan Karásek, MAFRA

Cizinec ženu bil a znásilňoval, cestou do restaurace mu utekla na policii

  • 111
Dlouhé měsíce útrap prožívala žena z Chebska. Její partner ji nejen bil a zastrašoval, ale několikrát ji i znásilnil. Ženě se nakonec podařilo utéct.

Týrání vyvrcholilo v pondělí, kdy násilník své přítelkyni přiložil nůž na krk a vyhrožoval, že ji zabije. Vystrašené ženě se pak podařilo uprchnout, když ji vedl z františkolázeňského bytu do restaurace. Utíkala rovnou na policejní stanici. Chvíli poté si policisté pro tyrana dojeli.

„Při následném prověřování se policistům podařilo zjistit, že muž v různých dnech od konce roku 2017 až doposud donutil svoji přítelkyni násilím a výhrůžkami k pohlavnímu styku, přičemž se nebyla schopna bránit. Kromě toho se také na své přítelkyni dlouhodobě dopouštěl psychického a fyzického násilí v jejich společné domácnosti,“ uvedl krajský policejní mluvčí Michal Žáček.

Šestatřicetiletý cizinec navíc už od 9. března pobývá v Česku nelegálně, neboť byl vyhoštěn. Nyní je v policejní cele, kde čeká na rozhodnutí soudu o vazbě.

Chebští kriminalisté muže obvinili ze znásilnění, týrání, nebezpečného vyhrožování a maření výkonu úředního rozhodnutí. „Za to mu hrozí až deset let vězení,“ doplnil k případu mluvčí.