(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Václav Pancer, MF DNES

U školek v Sokolově přibývá vloupání do aut, zlodějům nahrává nepozornost

  • 0
V Sokolově stoupá počet vloupání do aut u mateřských škol. Rodiče, kteří na pár minut odběhnou odvést dítě, po návratu nacházejí rozbité okénko a auto vykradené.

„V Sokolově jsme zaznamenali již několik podobných vloupání do vozidel, která mají velmi podobný scénář. Žena si ve svém vozidle zaparkovaném poblíž některé mateřské školky ve spěchu a v domnění, že opouští vozidlo jen na pár minut, ponechá kabelku s doklady, mobilním telefonem a dalšími drobnostmi. Zlodějům však stačí tato velmi krátká doba na to, aby do auta po rozbití okénka vnikli a věci si odnesli,“ upozornila krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Naposledy na svou nepozornost doplatila jedna z matek minulé úterý. „Krátce před půl osmou ráno poblíž mateřské školy neznámý pachatel rozbil okno u zaparkovaného vozidla a odcizil z něj dámskou kabelku s finanční hotovostí, osobními doklady a kreditními kartami, která ležela na podlaze,“ uvedla Krejčí.

Policie proto nabádá rodiče k větší opatrnosti. „Vyzýváme maminky, ale i všechny řidiče, aby po zaparkování nenechávali žádné cenné věci, doklady či platební karty ve svých vozidlech,“ dodává Krejčí.

Policistům v těchto případech pomůže i všímavost kolemjdoucích. „Pokud si v blízkosti mateřské školy či na jiném parkovišti všimnete pohybu podezřelého vozidla nebo osob, které si například obhlížejí jiné vozidlo, neprodleně informujte policii na lince 158. Policisté již na tuto trestnou činnost upozornili také vedení mateřských škol v okrese,“ doplnila mluvčí.