ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Násilník bil družku a ničil ji i psychicky, do řezných ran si lil čistidlo

  • 12
Půl roku snášela týrání od svého partnera čtyřiadvacetiletá žena ze Sokolova. O rok mladší násilník ji podle policie bil a častoval nadávkami, ale také jí zakazoval vycházet z bytu. Dokonce jí rozřezal bundu. Ženě také hrál na city, když si před ní ubližoval.

Vše začalo v dubnu, kdy muž začal svou přítelkyni bezdůvodně bít. Často to dělal ze žárlivosti.

„Zároveň jí zakazoval vycházet z bytu, ve kterém společně žili. V květnu pak obviněný po předchozí slovní rozepři ženu napadl několika údery do hlavy. Podezíral ji totiž z nevěry,“ uvedl krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Žena musela čelit také psychickému nátlaku. To když si její partner začal před ní ubližovat. „Pořezal se na ruce a do ran si lil čisticí prostředek. Když mu žena sdělila, že jeho agresivní chování oznámí na policii, tak jí vyhrožovat usmrcením,“ řekl mluvčí.

Později chtěla žena z bytu před dalším výpraskem utéct. Násilník jí ale nožem rozřezal bundu a zbil ji. Po tomto útoku musela žena k lékaři, který jí dal neschopenku. Tehdy vše oznámila na policii.

„Policisté se případem zabývali, muž byl navíc vykázán ze společného obydlí a Okresní soud v Sokolově mu se ženou zakázal kontakt. I přesto se ji ovšem muž snažil několikrát kontaktovat a v jednom případě dokonce poničil vstupní dveře a přišel k ní do bytu,“ uvedl Kopřiva.

Vše vyvrcholilo v polovině října, kdy se tyran opět pokoušel dostat k ženě domů. Dveře mu neotevřela, tak je rozbil a násilím se dostal dovnitř. Chtěl, aby mu žena půjčila mobil. Ona odmítla a několikrát ho vyzvala, aby odešel.

„Obviněný jí začal vulgárně nadávat a silou se jí snažil vytrhnout mobilní telefon. To se mu po chvíli podařilo a následně ženu udeřil rukou do obličeje, poté ji chytil oběma rukama pod krkem. Jejich spor pokračoval na chodbě domu. Žena po chvíli začala křičet a muž i s jejím mobilním telefonem utekl,“ popsal Kopřiva.

Sousedka zavolala na policii, hlídka násilníka chytila po šesti hodinách. Putoval do vazby a za loupež, týrání osoby žijící ve společném obydlí, omezování osobní svobody a porušování domovní svobody mu hrozí až desetileté vězení.