Přihlášená stavba – Karlovy Vary, Sadová kolonáda.

Přihlášená stavba – Karlovy Vary, Sadová kolonáda. | foto: Regionální stavební sdružení Karlovy Vary

Po roční odmlce se vrací soutěž Stavby kraje, bude mít rekordní účast

  • 1
Po roční přestávce způsobené epidemií koronaviru se vrací soutěž Stavby Karlovarského kraje. Její pořadatelé hlásí rekordní počet přihlášených projektů i staveb. Mezi nimi je například nová lávka ve Svatošských skalách, karlovarská Sadová kolonáda či nový most v Doubí.

„Dohromady je jich celkem 43,“ potvrdila Anna Vlášková z Regionálního stavebního sdružení Karlovy Vary, které soutěž pořádá společně s městem, krajem a krajskou hospodářskou komorou.

Nejvíce je přihlášených realizovaných staveb, těch je 28. Investoři pak přihlásili ještě 15 projektů. „I to je poměrně velký počet,“ uvedla Vlášková.

Zvýšený zájem vidí jednak v tom, že se loni soutěž neuskutečnila, a pak také ve faktu, že organizátoři přijali přihlášky staveb dokončených v posledních třech letech a až pět starých projektů. 

Navíc organizátoři opět zařadili i kategorii památek, do níž je přihlášeno dalších šest objektů.

Všechny soutěžní projekty jsou na webu stavbykarlovarska.cz, na nichž může hlasovat i veřejnost.  Vylosovaní hlasující se mohou těšit na zajímavé ceny. 

Soutěž Stavby Karlovarského kraje je součástí Dnů stavitelství a architektury Karlovarského kraje. Ty se letos uskuteční v poněkud okleštěné formě. 

„Nebude Mezinárodní konference městského inženýrství, kterou přesouváme na podzim. Vypustili jsme i soutěž středních průmyslových škol stavebních,“ popsala Vlášková dopad současné situace na tradiční akci.

Výsledky soutěže Stavby Karlovarského kraje zveřejní organizátoři 18. června během slavnostního večera.