VIDEO: Zdrogovaný řidič kličkoval městem, málem naboural policejní auto

  • 2
Karlovarská policie obvinila řidiče, kterého musela honit, když zdrogovaný zběsile ujížděl městem. Po silnicích kličkoval, chvílemi jel i v protisměru a nakonec jen tak tak minul policejní vůz.

Samotná honička se odehrála poslední lednový den. Policisté o ní informovali až nyní v souvislosti s obviněním řidiče a zároveň zveřejnili záznam z palubní kamery.

Krátce po jedné v noci tehdy potkala policejní hlídka v ulici Plzeňská automobil Volkswagen Golf, jehož řidič se choval podivně. Zničehonic začal zrychlovat, kličkoval po silnici, pak vjel do protisměru, přičemž takto projel i křižovatkou.

„Policisté chtěli řidiče zkontrolovat, a tak se snažili vozidlo zastavit. Řidič však nereagoval a dál policistům ujížděl velmi vysokou rychlostí,“ informovala krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová.

V Doubí hlídka ujíždějící auto předjela a chtěla mu zablokovat cestu. Pronásledovaný řidič se však nehodlal vzdát a s vozidlem začal couvat a opět ujíždět.

„Policisté znovu začali řidiče pronásledovat, ten ale zajel na úzkou silnici vedoucí k místnímu kempu, kde se však náhle otočil a jel přímo proti policistům. A to bez rozsvícených světel, přičemž málem narazil do policejního vozu,“ popsala mluvčí.

Pronásledování skončilo v ulici Studentská, kde muž zastavil před jedním z domů a běžel se do něj schovat. Tam ho ale policisté chytili.

Později na policejní služebně zjistili, že čtyřiatřicetiletý muž má zákaz řízení až do příštího roku. Vyšel mu také pozitivně test na drogy, a to na látku metamfetamin.

„V minulosti byl podezřelý muž již několikrát odsouzený za různou trestnou činnost. Teď mu za ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí až dvouletý pobyt ve vězení,“ doplnila Týřová.