Náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Konflikt náměstka karlovarské primátorky s aktivistou řeší policie

  • 10
Náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík měl při středeční předvolební akci konflikt s místním aktivistou, architektem Otou Řezankou. Ten tvrdí, že jej politik škrtil. Incidentem, který popisuje každý z nich jinak, se zabývá policie.

„Ve čtvrtek jsme přijali oznámení od dvaapadesátiletého muže, že měl ve středu v ulicích Karlových Varů spor se šestačtyřicetiletým mužem. Při tomto sporu nemělo dojít k žádnému zranění. Incidentem se usilovně zabýváme,“ řekl bez bližších podrobností policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Vzájemný spor potvrdili MF DNES oba jeho aktéři. „Asi minutu mě držel pod krkem a vyhrožoval mi,“ tvrdí o politikovi Ota Řezanka, architekt a projektant, mimo jiné autor projektu zvedací lávky, která překlenula Ohři v karlovarské městské části Tuhnice.

Řezanka je známým karlovarským aktivistou. Tvrdí, že jej Bursík napadl za jeho komentáře na Facebooku.

„Opakuji a připomínám v nich, že je obviněný z organizovaného zločinu. Uvádím i jeho propojení s Tomášem Hybnerem, jejich manželky jsou sestřenice,“ řekl s poukazem na trestní kauzu někdejšího náměstka karlovarského primátora Tomáše Hybnera. Ten figuruje v kauze ROP Severozápad, kterou v současné době rozplétají soudci na severu Čech. Petr Bursík čelí trestnímu stíhání v souvislosti s kauzou týkající se agentury CzechTourism.

„To, že se o mě pan Řezanka dlouhodobě vyjadřuje ne úplně košer na sociálních sítích, je věc, kterou jsem jako politik ochoten akceptovat. Ale to, že si v rámci vyjádření o mně bude brát do úst moji ženu, mi přijde přes čáru,“ řekl k incidentu Petr Bursík.

Tvrdí však, že měl s Řezankou pouze slovní konflikt. „Důrazně jsem mu řekl, že mou rodinu nebude používat k věcem, které se týkají mé osoby. Odmítám ale tvrzení, že bych ho škrtil,“ dodal Bursík.