Diskuze

Místo letního kina může stát parkovací dům. Příznivci filmu se bouří

Opravit, nebo zrušit. Žádná jiná alternativa budoucnosti karlovarského letního kina neexistuje. Na radnici už dnes zní hlasy, že by bylo výhodnější scénu pod otevřeným nebem zcela zrušit a na jejím místě vybudovat například parkovací dům. Případné zrušení kina se ovšem mnoha lidem nelíbí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ze likvidace letniho kina temer niho nezajima, viz osamele reakce v iDnes, potvrzuje propad kultury a to prevazne vlivem zapadni degenerace, ktera vede ke zblbnuti obyvatelstva a to umoznuje absolutni manipulaci.

0 0
možnosti

Úředníci vám vždy lépe vysvětlí, proč něco NEJDE, než aby udělali něco proto,

ABY TO ŠLO.

Letní kino ve Varech - to byla IKONA!

Nechápu, když to přežilo desítky let socialismu, proč by to nemohlo fungovat nyní.

Existence stále rostoucích multikin naznačuje, že lidé přeci jen chtějí JINÝ ZÁŽITEK než čumět doma do monitoru!

2 0
možnosti

Lehko se něco boří než opravuje....škoda

2 0
možnosti

Na co parkovací dům proboha? Parkoviště u galerie např. je vždy (vyjma festivalu) poloprázdné, stejně poloprázdný je i ten otřesný parkovací dům pod Imperialem, který zničil panorama města. Do letních kin lidé chodí, ne že ne. To kino je v nádherném prostředí, má svoji tradici a já ráda přispěji do veřejné sbírky na jeho záchranu.

7 0
možnosti

Jo. Na tunelování dopravního podniku a KV Arény, polorekonstrukci Dubského mostu jsou a na případný parkovací dům absolutně odříznutý od centra (kde by smysl naopak měl) za desítky milionů peníze jsou.

1 0
možnosti

Ale na opravu Leťnáku to ne ;)

2 0
možnosti

O71t36a 40Ř44e42z14a20n75k35a

28. 2. 2019 13:08

Pokud se město o svůj majetek nestará, tak samozřejmě chátrá. Dnes jsou ještě náklady na opravu kina relativně malé, bez potřebné údržby však porostou. Aby byl areál více konkurenceschopný, je třeba vytvořit pod pódiem taneční plochu. Na to má město zpracován projekt, který nejenže vytvořil taneční plochu (a potencionální druhé pódium), ale řešil i havarijní stav cihlové zdi okolo současného orchestřiště a také novou kanalizaci, která řešila zatékání do suterénu pod pódiem. Stačily by poměrně malé investice a areál by byl téměř ideální pro open air koncerty, které jsou dnes tak populární. Životaschopnost letního kina dokazují tisíce lidí během festivalu či při koncertech. Může-li fungovat nedaleký amfiteátr v Lokti, tím spíše by měl fungovat podobný areál přímo ve Varech, kam není třeba dojíždět autem. Příkladem může být i Lochotín v Plzni, kde se v létě téměř každý den něco odehrává viz: https://www.atlasceska.cz/fotogalerie/id/86014#thumb-105696

Každá další funkce, která je ve městě, je přidanou hodnotou, pro kterou má smysl v daném městě žít. Už jsme zavřeli bazén v Thermalu, Vřídelní kolonádu, hvězdárnu, zavíráme mosty...nemůžeme se divit, že lidé z Varů odcházejí.

5 0
možnosti

Pane Rezanko, jssem rodily Varak a byl jsem velikym fandou letnaku. Dnes sleduji deni prevazne pri navstevach v KV a v mediich, ziji uz dlouho v Mnichove, a jsem sokovan jak Vary propadaji. Fraska s prodejem Narodaku, silena korupce kolem Areny, vecne tema Lazni I, uvahy zrusit KSO, to vse jsou dukazy pro - mirne receno - amaterske pocinani spravy mesta a ukazuje jasne proletarizaci mesta. Opak zadouciho navratu k byvalemu statusu svetovych lazni vypada jinak.

0 0
možnosti

J80a75n 86K26u37l39i64š

28. 2. 2019 12:48

Tak hlavně to kino nikdy nemělo digitální projekci, a lidi věčně na vykopávky chodit nebudou , ne? (V češtině, v lázeňském městě orientovaném na zahraničí)

Taky je dobrý nemít 800 tisíc, z pozice krajského města, a vyřešit to nápadem na parkovací dům, ten víc než pár desítek milionů stát snad nebude. :)

2 0
možnosti

J12a55n20a 55K32u47b22o75v15á

28. 2. 2019 12:16

A kdo tam bude parkovat, proboha?

MHD nula nula prd.

Pokud by tam někdo chtěl nechat auto a "zajít si" do města, poštráduje skoro tři kiláky na Masaryčku.

2 0
možnosti

Parkovací dům na konci světa. Kolem lázeňské lesy a parky, spojení jednou za půl hodiny autobusem kolem celého města k Tržce. Pěšky přes park super. Jenom ale než dojdete do vybydlené lázeňské čtvrti. Jen drahé restaurace a butiky, žádní domácí, žádné obchody pro normální život. Už z tohoto je jasné, že každý autonávštěvník bude hledat parkování blíže k centru. A s podzimem všechen život v této části končí. Takže zmiňovaný parkovací dům bude nejméně půl roku prázdný a nevyužitý. Jaký je tedy rozdíl mezi letňákem a parkovištěm? Obojí bude většinu roku prázdné a nevyužité. Jen parkovací dům bude podstatně dražší na udržení v použitelném stavu. :-P

5 0
možnosti

No je otázka, jaký má město zájem na tom aby letní kino fungovalo. Je asi fakt že nějaké peníze na investice by to chtělo. Jenže.....Premiérové filmy jsou na moderních nosičích a letní kino v KV nemá moderní promítací systém, tak hold premiérové a obecně filmy na moderních nosičích, nejsou a nebudou. Není film, není divák, nejsou peníze. A co festival?

Jen je škoda, že se mrhá časem, energií a penězma třeba na nesmyslný dopravní terminál, který nikdo nechce.....

A pak mě napadá, jaký je lobismus provozovatelů konkurečních zařízení?

P.S. .....parkovací dům?? Zase by to byla moderní opičárna v centru, stejně jako Horní nádraží.....:-P

1 0
možnosti