Zuzana Stejskalová, ředitelka Marienbad Film Festivalu | foto: Martin Stolař, MAFRA

Marienbad Film Festival letos nabídne hudbu i bohatý doprovodný program

  • 0
V Mariánských Lázních vyvrcholily přípravy na další ročník Marienbad Film Festival. Pořadatelé festivalu se rozhodli, že letos budou lákat na tuto akci kromě filmových fanoušků rovněž běžné lidi, turisty a obyvatele lázeňského města, a to hlavně prostřednictvím bohatého kulturního programu.

„Během našeho tradičního filmového festivalu se od pátku do neděle uskuteční v Mariánských Lázních mnoho akcí, které budou jistě zajímavé pro každého návštěvníka,“ uvedla ředitelka festivalu Zuzana Stejskalová.

Novinkou jsou lektorské úvody

V sobotu 15. července bude na kolonádě od 17.30 hrát americký hudebník Alvin Curran, pod širým nebem a v atraktivním prostředí si návštěvníci budou moci vychutnat melodie ze známých amerických filmů, jako je například Casablanca, King Kong, The Worlds End a další.

„Speciálně pro tento rok jsme si připravili delší lektorské úvody od filmových odborníků, které budou moci návštěvníci vyslechnout před promítáním filmů v městském divadle,“ uvedla Zuzana Stejskalová.

Připravena je i prezentace knihy

Třeba film Sedmikrásky od Věry Chytilové diváci uvidí ve čtvrtek v 19.30, lektorský úvod začne v 18 hodin v podání Jonáše Kucharského. Film Hirošima, má láska od Alaina Resnaise bude promítán od 20 hodin v pátek 14. července s lektorským úvodem historika Davida Čeňka.

V rámci kulturního programu festivalu proběhne 15. července také prezentace knihy Proplétání světů: Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary v období studené války. Bude o historii československého filmového festivalu a jeho fungování v tomto období socialistického Československa.

Festival se koná na třech místech

Festival přivede do Mariánských Lázní přibližně dvě stovky hostů, včetně zahraničních účastníků ze všech koutů světa. Organizaci akce, která potrvá od 13. do 16. července, bude zajišťovat tým pěti desítek lidí.

Festival se uskuteční na třech hlavních místech. V hotelu Lesní mlýn, v městském divadle a v místním muzeu. Podrobný program je možné najít na internetové adrese https://www.marienbadfilmfestiva l.com/pro-navstevniky