ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Policie chytila cyklistu, který za jízdy onanoval a obtěžoval ženy. Je ve vazbě

  • 10
Kriminalisté obvinili osmapadesátiletého muže ze Sokolovska z výtržnictví a pokusu o znásilnění. Muž podle při jízdě na kole na dvou místech v Karlových Varech masturboval. Přitom obtěžoval kolemjdoucí ženy. Incident se stal v sobotu 19. srpna. Policisté po nemravném cyklistovi pátrali a ve středu 13. září ho zadrželi v bytě na Plzeňsku.

Událost se seběhla tak, že nejdříve muž projížděl Krymskou ulicí v městské části Tuhnice. „Kolemjdoucí ženu tam měl požádat, aby mu s masturbací pomohla,“ uvedl mluvčí krajské policie Jakub Kopřiva. Žena vše ihned oznámila na tísňovou linku 158. Muž poté svého jednání zanechal a z místa odjel.

Zhruba o hodinu později na Rohanově stezce v lázeňských lesích přijel k další ženě. „V ruce měl držet své přirození, masturbovat a i v tomto případě po ženě požadoval, aby mu s masturbací pomohla,“ podotkl Kopřiva.

Poté, co ho odmítla, se onanující cyklista ženu snažil chytit oběma rukama. „Začala nahlas křičet, bránit se kopáním a na muže křičela, že vše oznámí na policii,“ řekl policejní mluvčí. Pachatel se patrně polekal a odjel neznámo kam.

Policejní komisař nyní podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Totéž pak učinil i soud. „V případě prokázání viny hrozí osmapadesátiletému muži trest odnětí svobody až na pět let. Děkujeme médiím a veřejnosti za pomoc při pátrání. Jejich informace nám výrazně pomohly k zadržení muže,“ dodal policejní mluvčí.

12. května 2015