Zdrogovaný muž ujížděl policistům na skútru, pak se schoval mezi garážemi

  • 5
Do honičky s policií se pustil třiatřicetiletý muž, kterého chtěla zastavit v Sokolově policejní hlídka. Trochu překvapivě, protože neřídil ani rychlé auto, ani silný motocykl, ale pouhý maloobjemový skútr. I přesto se ztratil policistům z dohledu.

„Policisté si všimli v ulici Závodu Míru projíždějícího skútru Kymco, který řídil jim známý třiatřicetiletý muž. Věděli o něm, že má zadržený řidičský průkaz. Muž nereagoval na pokyn k zastavení, začal zrychlovat a ujížděl ulicemi. Poté, co vjel na trávník, policistům se ztratil z dohledu. Ti potom vypátrali odstavený skútr za jedním z domů,“ uvedl mluvčí krajské policie Jan Bílek.

Do pátrání po řidiči skútru se zapojili také sokolovští dopravní policisté, kteří ho objevili v ulici Sokolovská mezi garážemi.

„Následně se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která vyšla s pozitivním výsledkem 0,56 promile. Test na omamné a psychotropních látek byl rovněž pozitivní, konkrétně na amfetamin/metamfetamin. Muže policisté zadrželi a převezli na obvodní oddělení Sokolov – město k provedení dalších úkonů,“ dodal policejní mluvčí.