Po dvou desetiletích spustil Karlovarský kraj nové webové stránky. | foto: Karlovarský kraj

Bezpečné a přehlednější. Karlovarský kraj má po 20 letech nové webové stránky

  • 0
Nové webové stránky spustil Karlovarský kraj. Dostupné jsou na původní adrese. Staré stránky už dosloužily nejenom z pohledu bezpečnosti, ale také kvůli problémům jako bylo špatné vyhledávání, nepřehlednost, duplicita některých informací a také zastaralý design.

Nový web má usnadnit návštěvníkům stránek vyhledávání informací, z pohledu kraje bude bezpečnější a přístupnější.

„Zpracovala ho firma Macron Software. Byla vybrána metodou zadávání a hodnocení veřejných zakázek, jež vychází z mezinárodní metody Best Value Approach. Karlovarský kraj za nový web zaplatil čtyři miliony korun.

„Již dlouhou dobu jsme cítili, že podoba krajského webu by potřebovala po téměř dvaceti letech zásadní změnu. Nová podoba je nejenom velmi příjemná pro uživatele, ale také pro publikující, kteří tvoří jeho obsah,“ uvedl Vojtěch Franta, náměstek hejtmana s gescí v oblasti informačních technologií.

Přehlednější a rychlejší při načítání

„Jsem velmi rád, že jsme nový web spustili a lidé tak mají možnost si jej prohlédnout a vyzkoušet funkčnost. Za jeho zprovozněním stojí obrovské množství práce. Postupně budeme ještě provádět drobné úpravy, které budou vycházet z provozních požadavků,“ dodal náměstek Franta.

Za vytvořením nového webu je zlepšení komunikace s občany, návštěvníky kraje a podnikateli. A to prostřednictvím moderního a interaktivního prostředí s důrazem na dodržování standardů uživatelského přístupu, bezpečnost a nové technologie ve vyhledávání. Zlepší se i rychlost načítání stránek. Struktura bude přehledná nejen pro veřejnost, ale také pro potřeby kraje.