Jeden z podezřelých z vraždy patrně spáchal sebevraždu skokem ze Žďákovského mostu. Jeho tělo našli potápěči v Orlické přehradě.

Jeden z podezřelých z vraždy patrně spáchal sebevraždu skokem ze Žďákovského mostu. Jeho tělo našli potápěči v Orlické přehradě. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Na Pelhřimovsku někdo zabil ženu, jeden z podezřelých je po smrti

  • 3
Kriminalisté vyšetřují od středečního večera vraždu čtyřiačtyřicetileté ženy v Kamenici nad Lipou na Pelhřimovsku. Její tělo našli v přízemním bytě. Jedním z podezřelých je muž, který byl pohřešovaný. Jeho tělo se ve čtvrtek našlo v Orlické přehradě na jihu Čech.

To, že žena, zemřela násilnou smrtí a že na jejím úmrtí má podíl jiná osoba, podle policie vyplynulo z prvního ohledání na místě.

„Na věci intenzivně pracujeme. S ohledem na okolnosti případu a to, že se dotýká i nezletilých dětí, nemůžeme k věci v současné chvíli sdělovat nějaké detailnější informace,“ uvedl vedoucího odboru obecné kriminality krajského ředitelství policie Pavel Kubiš.

Policie v tuto chvíli pracuje s několika vyšetřovacími verzemi možného pachatele a s několika možnými motivy tohoto násilného činu. 

„Ke stanovení přesné příčiny a doby úmrtí (zemřelé ženy) byla nařízena soudní pitva,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

„Jednou z verzí je, že pachatelem je muž, jehož tělo bylo ve čtvrtek nalezeno v okrese Písek,“ doplnil Kubiš.

Pohřešovaného muže hledali potápěči i vrtulník

Pátrání po podezřelém pohřešovaném muži, který nechal u Žďákovského mostu na Orlické přehradě odstavené své vozidlo, trvalo dva dny.

Policisté nasadili do akce i vrtulník a policejní potápěče, včetně specialistů na potápěčské činnosti a ponory ve velké hloubce.

Mrtvého muže nalezli ve čtvrtek večer a dopravili ho břeh. „Muž pravděpodobně ukončil svůj život skokem ze Žďákovského mostu,“ potvrdil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. 

Podle zjištění portálu iDNES.cz spolu oba případy úzce souvisí.

Server Blesk.cz napsal, že zmíněným pohřešovaným podezřelým byl manžel zavražděné ženy, který ji údajně zabil, protože se s ním chtěla dát rozvést.

,
Témata: Vysočina, Vysočina