ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: MF DNES

Dálnice D1 bude v noci několikrát stát, kvůli stavbě mostu u Humpolce

  • 4
Provoz na dálnici D1 mezi Humpolcem a Větným Jeníkovem se od dnešní 22. hodiny do úterní 6. hodiny ranní několikrát zastaví. Omezení si vyžádá stavba nosníků nového mostu. Uzavírky budou v obou směrech a potrvají maximálně 40 minut.

U delší uzavírky bude policie první půlhodinu posílat auta na objízdné trasy. „Oba směry se budou uzavírat postupně, nebude to celonoční uzavírka,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

V každém směru se dálnice za noc na úterý uzavře pětkrát. Ve směru na Brno bude uzavírka na 90. kilometru. Ve směru na Prahu bude provoz uzavřen na 92. kilometru.

Podle Rýdla je nezbytné, aby řidiči dbali pokynů policie a sledovali dopravní omezení. “Při některých omezeních bude stanovena objízdná trasa, ne u všech,“ podotkl Rýdl.

Na objízdné trasy bude policie posílat řidiče první půlhodinu. Pak už bude časově výhodnější počkat na dálnici do obnovení provozu. Uzavírky budou maximálně čtyřicetiminutové.

ŘSD most zbouralo loni kvůli modernizaci dálnice. „Původní mosty jsou svým šířkovým uspořádáním příliš úzké. Nová D1, která je širší o 75 centimetrů z každé strany, by se pod ně bezpečně nevešla podle norem, proto stavíme mosty nové,“ vysvětlil Rýdl.

Ve směru na Brno bude uzavírka na 90. kilometru. Ve směru na Prahu bude provoz uzavřen na 92. kilometru.

Ve směru na Brno bude uzavírka na 90. kilometru. Ve směru na Prahu bude provoz uzavřen na 92. kilometru.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,