ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

Na chodbě bytovky kvůli partnerským problémům pobodal jeden muž druhého

  • 1
V Jihlavě došlo v minulém týdnu k pokusu o vraždu. Na chodbě jedné z bytovek napadl druhého muže maskovaný útočník. Zasadil mu několik ran nožem. Podezřelého policisté dopadli a obvinili ho. Na soud, který mu může uložit až dvacetiletý trest, si počká ve vazební věznici.

Oznámení o napadení policisté obdrželi ve čtvrtek ve večerních hodinách. „Na chodbě v bytovém domě agresor nejdřív slovně a poté i fyzicky napadl jiného muže. Útočník zaútočil na svoji oběť nožem, zasadil jí několik bodných ran a z místa činu utekl,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

„Napadený muž byl s vážným zraněním převezen do nemocnice, kde podstoupil operaci a po zákroku zůstal hospitalizován,“ dodala Čírtková.

I když se útočník maskoval, policistům se rychle podařilo zjistit, kdo by mohl být podezřelým. Okamžitě vyhlásili pátrání po něm i po jeho voze. Ještě v noci se ho podařilo v Jihlavě zadržet.

„Z šetření vyplynulo, že se oba muži znali. Příčinou napadení bylo s největší pravděpodobností řešení partnerských vztahů,“ uvedl vedoucí kriminálky na Vysočině Pavel Kubiš.

Vyšetřovatel zahájil stíhání třiatřicetiletého muže a obvinil ho z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu. Zároveň navrhl vazební stíhání obviněného, čemuž soud v sobotu vyhověl.

Muže přímo od soudu policisté eskortovali do vazební věznice v Brně. „Obviněnému muži hrozí v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody v trvání dvanácti až dvaceti let,“ doplnila policejní mluvčí.