Autobus u Kožichovic na Třebíčsku ráno srazil dva chodce. Jeden z nich na místě...

Autobus u Kožichovic na Třebíčsku ráno srazil dva chodce. Jeden z nich na místě zemřel. (27. prosince 2022) | foto: Policie ČR

Na Třebíčsku srazil autobus dva lidi, jeden zemřel, druhý je v nemocnici

  • 19
U Kožichovic na Třebíčsku v úterý ráno srazil autobus dva lidi. Jeden člověk zemřel, druhého s lehčím zraněním převezli záchranáři do nemocnice. Informovala o tom mluvčí policie Jana Kroutilová. Okolnosti nehody policie zjišťuje, silnice byla několik hodin uzavřena.

Nehoda se podle ní stala před 6:00. K havárii vyjeli také hasiči. Podle informací na jejich webu se nehoda stala na silnici II/351 mezi odbočkami na Kožichovice a obec Pozďátky.

„Těžkým zraněním podlehl osmačtyřicetiletý muž. Druhý zraněný chodec byl převezen do třebíčské nemocnice,“ informovala po osmé hodině Kroutilová.

K nehodě vyslala krajská zdravotnická záchranná služba dvě posádky. „I přes okamžitý zásah lékaře a zdravotníků již nebylo možné jednu ze sražených osob zachránit a ta svým vážným zraněním na místě podlehla,“ uvedl mluvčí záchranky Petr Janáček.

Sanity přesto do třebíčské nemocnice vezly dvě osoby. Vedle druhého lehce zraněného chodce ještě lékaři do zdravotnického zařízení transportovali jednoho člověka. Ten utrpěl silnou stresovou reakci.

Jak se tragédie přesně stala, policisté zjišťují. „Šetření na místě provádí výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Třebíč,“ dodala mluvčí.

Její kolegové už vědí, že ze strany řidiče autobusu nehrál při nehodě žádnou roli alkohol. „Dechová zkouška byla negativní,“ potvrdila Jana Kroutilová.

Místo nehody bylo uzavřené, policie dopravu odkláněla. Objízdná trasa vedla po silnicích nižších tříd přes Klučov a Střítež. Po půl desáté se podařilo obnovit alespoň kyvadlový provoz, plně obnoven byl před jedenáctou.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz