Takto by vstupní pavilon po dokončení rekonstrukce měl dle vizualizace vypadat.

Takto by vstupní pavilon po dokončení rekonstrukce měl dle vizualizace vypadat. | foto: Archiv Nemocnice Nové Město na Moravě

Kvůli rekonstrukci pavilonu se uzavře vstup do novoměstské nemocnice

  • 0
Na změnu přístupu do areálu nemocnice v Novém Městě na Moravě se musejí od středy 16. srpna připravit pacienti i návštěvníci zdravotnického zařízení. Od tohoto termínu až do května příštího roku se totiž zcela uzavře hlavní vstup do areálu. Důvodem je rekonstrukce vstupního pavilonu.

Pro pěší a lidi na invalidním vozíku bude zpřístupněný nový vchod, a to nedaleko stávajícího hlavního vstupu - ve Žďárské ulici pod horní lékárnou.

V místě bude i nový přechod pro chodce. Zároveň bude vchod do lékárny ze Žďárské ulice uzavřený, lékárna bude přístupná pouze z areálu nemocnice.

„Pro imobilní pacienty bude u vstupu ke schodišti k lékárně z areálu nemocnice k dispozici zvonek. Jeho prostřednictvím přivolá lékárnici, která imobilního zákazníka obslouží,“ doplnil technický náměstek nemocnice Jiří Drdla.

Motoristé budou pro vjezd i výjezd z novoměstské nemocnice používat dolní bránu. „Závora u této brány bude trvale otevřená. Pohyb vozidel v areálu nemocnice bude obousměrný. Parkování vozidel bude beze změn. To znamená pouze na vyhrazených parkovištích,“ připomněl Jiří Drdla s tím, že v areálu nemocnice se doprava řídí pravidlem pravé ruky.

Autobusová doprava zůstane zachovaná. „Zastávka MHD se přesune ke kotelně. Autobus bude zajíždět do areálu nemocnice spodní branou a pojede okolo kotelny s výjezdem opět ve spodní bráně,“ popsal změny Drdla.

Stavební práce na druhé části vjezdového pavilonu pokračují za provozu už dva měsíce. Výsledkem bude modernizace všech pater, ale i laboratorních a dalších provozů. Projekt počítá s rozšířením původního vjezdu a s doplněním chodníku pro pěší.

Kompletní dokončení modernizace vjezdového pavilonu Nemocnice Nové Město na Moravě se očekává v druhé polovině příštího roku. Práce přijdou na 73 milionů.

13. června 2022