Na Vysočině namrzají silnice. Při střetu auta a dodávky zemřela žena

  • 13
Osobní auto a dodávka se ráno srazily nedaleko Stříteže. Při nehodě zemřela spolujezdkyně z osobního vozu. Na Vysočině nad ránem sněžilo a vozovky namrzaly. V celém kraji se stalo mnoho dalších nehod.

Oznámení o vážné nehodě přijali policisté před půl devátou ráno. Na silnici mezi Stříteží a Dobronínem se střetlo osobní auto s dodávkou.

„V osobním vozidle cestovaly dvě ženy, v dodávkovém vozidle cestoval jen jeho řidič. Řidička osobního vozidla byla při nehodě zraněna těžce a byla převezena do jihlavské nemocnice, její spolujezdkyně těžkým zraněním na místě podlehla,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Během dopoledne doplnila, že za volantem osobního vozu značky Peugeot seděla teprve osmnáctiletá řidička. Jela od Dobronína na Střítež. V autě vezla o dva roky starší spolujezdkyni. „Zřejmě dostala smyk a vyjela do protisměru, kde se bočně střetla s protijedoucím dodávkovým vozidlem VW Transporter,“ popsala mluvčí.

Silnice musela být kvůli záchranným a vyprošťovacím pracím uzavřena. Policie dopravu odkláněla přes okolní obce až zhruba do půl dvanácté.

Proč přesně a za jakých okolností se nehoda stala, policisté zjišťují. S největší pravděpodobností při ní však mohlo sehrát roli i počasí.

Silnice v kraji jsou namrzlé a kluzké

Komunikace na Vysočině jsou od rána sjízdné pouze se zvýšenou opatrností, jsou namrzlé a kluzké. „Vyzýváme všechny řidiče, aby stavu silnic přizpůsobili rychlost svého vozidla,“ konstatovala Čírtková.

Od časného rána se v celém kraji stalo mnoho nehod. Dvě osobní auta se například srazila mezi Přibyslaví a Brzkovem, obdobnou havárii vyšetřovali policisté i u Strážku na Žďársku a v Kostelci u Jihlavy. Na okraji Pelhřimova se střetlo osobní auto s autobusem. Další nehody se staly u Štoků na silnici 38, u obce Rybné na Jihlavsku, u Sázavy a Nížkova na Žďársku nebo u Knyku poblíž Havlíčkova Brodu.

„Nejhorší situace byla na Žďársku, u Bystřice nad Pernštejnem se při nehodě těžce zranil jeden člověk, byl odvezen do Brna,“ doplnila policejní mluvčí. Policie na Žďársku nasadila i druhý výjezd dopravního inspektorátu, aby u nehod nemuseli lidé dlouho čekat.

K tragické nehodě došlo na silnici mezi Dobronínem a Stříteží na Jihlavsku.

K tragické nehodě došlo na silnici mezi Dobronínem a Stříteží na Jihlavsku.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz