Mladý opilý řidič v autě nezvládl zatáčku, narazil do dvou stromů, několikrát...

Mladý opilý řidič v autě nezvládl zatáčku, narazil do dvou stromů, několikrát se přetočil přes střechu a zůstal na boku v příkopu. | foto: Policie ČR

Opilec po nehodě útočil na záchranáře, do nemocnice se vezl v poutech

  • 4
Opilý řidič boural poblíž Střížova na Havlíčkobrodsku. Několikrát se otočil přes střechu, přesto neutrpěl vážnější poranění. Když mu ale přijeli záchranáři pomoci, zaútočil na ně. Zajistit ho museli policisté a do nemocnice ho vezli v poutech. Šofér nadýchal skoro tři promile.

Nehoda se stala ve čtvrtek ráno nedaleko Chotěboře. Čtyřiadvacetiletý řidič nezvládl své BMW. V zatáčce vyjel ze silnice a postupně narazil do dvou stromů.

„V příkopu se pak vozidlo několikrát otočilo přes střechu,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Řidič, který po nehodě nadýchal 2,74 promile, se lehce zranil. Posádka zdravotnické záchranné služby ho chtěla odvézt do nemocnice. To se ale mladému řidiči nelíbilo.

„Silně podnapilý muž se choval agresivně, kladl odpor, neřídil se pokyny lékařů a neuposlechl výzvy policistů. Při převozu vozem záchranné služby do nemocnice hrozilo i napadení posádky zdravotníků,“ popsala následné dění policejní mluvčí.

Policisté tak opilce zpacifikovali hmaty a chvaty a nasadili mu pouta. Zároveň pacienta a záchranáře do zdravotnického zařízení doprovodili.

V nemocnici si řidič dlouho nepobyl. Po ošetření byl propuštěn ze zajištění, policisté ho předali rodinnému příslušníkovi. Zároveň ale také zahájili trestní řízení kvůli ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nikdo další se při nehodě a následném incidentu nezranil. Při nehodě vznikla škoda ve výši zhruba sta tisíc korun.