Po srážce na světelné křižovatce zaparkoval jeden z vozů ve vstupu do podchodu....

Po srážce na světelné křižovatce zaparkoval jeden z vozů ve vstupu do podchodu. Vyprostit ho museli hasiči. | foto: HZS Kraje Vysočina

Po srážce na světelné křižovatce zajelo auto do podchodu

  • 1
Ve středu odpoledne se kolemjdoucím na křižovatce Masarykovy a Husovy ulice v Havlíčkově Brodě naskytla neobvyklá podívaná. Uprostřed křižovatky stálo nabourané auto, druhé se zarazilo ve vstupu do podchodu. Srážka vozů na světelné křižovatce se neobešla bez zranění.

Nehoda se stala kolem půl páté odpoledne. Ve městě plném uzavírek a objížděk v tu dobu končila odpolední dopravní špička. Přímo před střední zdravotnickou školou se na křižovatce řízené semafory srazila dvě auta.

„Řidič vozidla renault jel po ulici Masarykova a nedal přednost vozidlu volkswagen, které jelo od centra ve směru na Kolín,“ uvedla policejní mluvčí Stanislava Miláčková. Protože je křižovatka řízena světly, musel řidič renaultu projet na červenou.

Menší z vozů zůstal s výrazně poničenou přední částí stát uprostřed křižovatky. Volkswagen po střetu prorazil zábradlí a vjel do vstupu do podchodu. Bylo velké štěstí, že na jinak poměrně frekventovaném místě zrovna nikdo nešel.

Při nehodě byla zraněna spolujezdkyně z renaultu. Záchranná služba to ze svého stanoviště u nemocnice měla jen pár desítek metrů.

Osobní automobil zapasovaný v podchodu museli vyprostit hasiči. „Bylo k tomu nutné odstranit zábradlí,“ konstatovala mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová.

Policisté dechovou zkouškou u řidičů vyloučili požití alkoholu před jízdou. Škodu odhadli přibližně na půl milionu korun.

Odstranění následků nehody zabralo všem složkám integrovaného záchranného systému více než hodinu. Během té doby bylo místo průjezdné pouze částečně. Protože se při současných brodských objížďkách jedná o jednu ze stěžejních křižovatek, tvořily se ještě delší kolony.