Dodávka se u Číhoště srazila s malým Peugeotem 107. Zatímco žena v minivoze neutrpěla žádné zranění, v dodávce zemřel mladý řidič a další tři lidé se zranili. | foto: Policie ČR

Řidička nedala přednost. Z miniauta vyšla nezraněná, šofér dodávky nepřežil

  • 225
U Číhoště na Havlíčkobrodsku se srazil Peugeot 107 s dodávkou Renault Trafic. V dodávce zemřel řidič a tři další lidé jsou zranění, z toho jeden vážně. Řidička miniauta, která nehodu zavinila, ze střetu vyvázla nezraněná.

Nehoda se stala ve čtvrtek o půl šesté večer na odbočce do Číhoště. Pětapadesátiletá řidička v malém osobním autě nedala na čtyřramenné křižovatce přednost dodávce projíždějící po hlavní silnici.

„Vozidlo Renault Trafic se po nárazu přetočilo a narazilo do kovové dopravní značky, poté do vzrostlého stromu a po nárazu se převrátilo na bok,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

„Při nehodě došlo ke smrtelnému zranění jednadvacetiletého řidiče vozidla Renault, k těžkému zranění spolujedoucího a k lehkým zraněním dalších dvou spolucestujících v tomto vozidle. Jednalo se o cizí státní příslušníky,“ dodala mluvčí.

Těžce zraněný muž byl transportován na specializované oddělení do Prahy. Zbývající dva zraněné převezly sanity do nemocnice v Havlíčkově Brodě.

Řidička malého peugeotu jako zázrakem vystoupila z vozu bez jakékoliv újmy na zdraví.

Přesné okolnosti nehody vyšetřují kriminalisté, kteří si případ převzali. Dechová zkouška u řidičky peugeotu nicméně požití alkoholu před jízdou vyloučila.

K nehodě došlo na křižovatce krajské silnice 130 a odbočky do Číhoště.

K nehodě došlo na křižovatce krajské silnice 130 a odbočky do Číhoště.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz