Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Kuchař, který na škole v přírodě osahával děti, dostal dva roky

  • 7
Okresní soud ve Žďáru nad Sázavou poslal na dva roky do vězení kuchaře, který v Hotelu Pavla ve Vlachovicích osahával žákyně na škole v přírodě. Byl pod vlivem alkoholu a na různých částech těla hladil nejméně sedm dívek mladších patnácti let.

Obžalovaný musí rovněž absolvovat ochranné sexuologické léčení. Rozsudek však zatím není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu na odvolání.

Trestný čin spáchal podle rozsudku dvaadvacetiletý mladík loni 21. května mezi půl jednou a půl druhou ráno. K několika dětem po požití tří deci rumu a dvou piv ulehl do postele. Dostal se k nim přes nezajištěné dveře.

Podle obžaloby je hladil rukou pod tričky, a to pod krkem, na hrudníku, zádech, rukou a nohou. Věděl přitom, že dívkám ještě nebylo patnáct let.

"Činil tak ve snaze dosáhnout svého sexuálního uspokojení," konstatovala mluvčí soudu Klára Sklenářová.

Za pohlavní zneužití dítěte mladšího patnácti let a neoprávněné vniknutí do obydlí jiného byl obžalovanému uložený úhrnný trest. "Soud ho uděluje za dva nebo více trestných činů," vysvětlila mluvčí.

Ihned po rozsudku byl obžalovaný vzat do vazby. "Je naplněná důvodná obava, že by mohl pokračovat v trestné činnosti, pro kterou je stíhán. Navíc měnil místa svého pobytu, takže soud musel vydat i příkaz k jeho zatčení," uvedla Sklenářová.

Kuchař by podle soudu navíc mohl kvůli uloženému nepodmíněnému trestu odnětí svobody uprchnout nebo se skrývat.