Doporučujeme

Polévkový detox

Polévka má výhodu v tom, že v ní můžete kombinovat velké množství zdravých surovin a nezabere vám to příliš času. 

Druhou výhodou polévek na detoxikaci je jejich chuť. U přípravy se snažte co nejvíce vyhnout soli, dochuťte polévku raději kořením a bylinkami.



Brokolicovo-špenátová


Brokolice je velmi zdravá surovina, která v kombinaci se špenátem přináší organismu velkou úlevu. Brokolici nevařte příliš dlouho, mohla by ztratit své prospěšné látky. Do této polévky můžete přidat petržel, česnek nebo cibulku, dodáte jí bonusové živiny.



Ředkvičkovo-pórková


V kuchyni se často zapomíná na ředkvičky, je pravda, že ne každému chutnají. Ale ředkvičky patří mezi významné bojovníky proti rakovině a čistí krev. Spolu s pórkem má polévka skvělou chuť a také přidáte vitaminy C, E a B a skvěle pročistíte trávicí soustavu.



Fazolová


Luštěniny všeobecně mají vysoký obsah vlákniny a jsou schopné pomáhat při trávení. Fazole obsahují také velké množství vitaminů a minerálů. Polévku můžete dochutit kořením a také česnekem.




Avokádovo-okurková


Na přípravu snad nejjednodušší polévka. Zralé avokádo a okurku vhoďte do mixéru, ochuťte limetkovou šťávou a petrželkou. Hotovo, můžete podávat.



Mrkvovo-zázvorová


Mrkev, která tvoří základ polévky, je plná antioxidantů, vitaminu A, vlákniny a beta-karotenu. Zázvor působí jako čistič v těle a má nespočet pozitivních účinků. Polévku dochuťte kmínem, který zlepšuje trávení, pročišťuje krev a pomáhá při střevních potížích. Mrkev uvařte v horké vodě s kmínem, na závěr přidejte kmín, poté rozmixujte.



Čočkovo-kapustová


Čočka dokáže udržet trávicí systém v pohybu a kapusta je nadopovaná vitaminem C. Když přidáte ještě sladké brambory, rozšíříte spektrum pozitivních látek a získáte cennou vlákninu. 


Polévku jezte přibližně týden. Poté se hned nevrhejte na řízky, ale rozmyslete si, co si dáte na talíř. 



  • Vybrali jsme pro Vás