Potřebujete: 1 kg japonské rýže uvařené s octem na suši, 10 archů sušené řasy nori, 1 tubu křenu wasabi, okurku, tuňáka, lososa
Na podávání: sojová omáčka (zkuste značku Kikkoman), nakládaný zázvor
Hrnec na uvaření rýže, bambusovou rohožku, prkénko, ostrý nůž
1. Na bambusovou rohožku položíme arch sušené mořské řasy. Na ni vlhkými prsty rozprostřeme uvařenou rýži a zatlačíme ji.
2. Po šířce rýže prstem lehce rozetřeme křen wasabi a poklademe na něj proužky čerstvé ryby (použít můžete tuňáka, lososa či třeba okurku)
Pokračování na další straně!
3. Můžete přisypat například i sezamová semínka. Pak rohožku začneme balit.
4. Suši rolujte pomocí rohožky do válečku.
5. Při rolování na váleček stále tlačte.
6. Řasu nemusíte máčet, slepí se sama.
Pokračování na další straně!
7. Ostrým nožem odkrojte okraje obou stran.
8. Nakrájejte na menší kousky a servírujte.
Vyznejte se v suši
1. Nigiri suši ebi
Nigiri suši je váleček octované rýže s plátkem ryby. Ebi znamená kreveta.
2. Kalifornia maki suši
Rolka s avokádem a zeleninou, řasa nori je uvnitř, ne na povrchu.
3. Nigiri suši
Váleček prsty vytvarované rýže, s hromádkou řasy.
4. Nigiri suši ikura
Váleček rýže obalený v řase nori s jikrami.
5. Nigiri suši maguro
Váleček rýže s plátkem syrového tuňáka.
6. Kalifornia maki suši s tobiko
Řasa nori je uvnitř rolky s avokádem, na povrchu je kaviár z létajicích ryb.