Doporučujeme

Zapečené těstoviny s tuňákem

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

Zapečené těstoviny s tuňákem

Ingredience

300 g krátkých těstovin

sůl

3 stroužky česneku

2 papriky (červená a žlutá)

2 plechovky tuňáka v oleji (á 180 g)

400 g sekaných rajčat z konzervy

100 g černých oliv

mletý černý pepř

chilli koření

hrst lístečků bazalky

olej na vymazání formy

30 g strouhanky

50 g strouhaného parmazánu


1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, papriky očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.


2. Plechovky tuňáka otevřeme a olej vlijeme do pánve. Osmahneme na něm česnek, pak přidáme papriky a také je orestujeme. Vše zalijeme rajčaty. Přidáme olivy, tuňáka, těstoviny a bazalku. Vše dochutíme solí, pepřem a chilli kořením a společně prohřejeme.


3. Zapékací misku vymažeme olejem a rozprostřeme do ní směs z pánve. Vše zasypeme směsí strouhanky a parmazánu. Těstoviny zapékáme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.


  • Vybrali jsme pro Vás